Βέροια Θεάματα Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια: Δεύτερη μέρα της Εύηχης Πόλης / Χρήστος Τσιαμούλης – Καίτη Κουλλιά στα μονοπάτια του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας

Δεύτερη μέρα σήμερα για την Εύηχη Πόλη και το πρόγραμμα είχε την αρμονία των αντιθέσεων! Τζαζ στις 8 στην Πλατεία Ωρολογίου, Παραδοσιακή Μουσική στην Παλιά Εβραϊκή Συνοικία. Ο κόσμος που παρακολούθησε και τις δύο εκδηλώσεις και σήμερα πολύς.

Ασφυκτικά γεμάτη και απόψε η Παλιά Εβραϊκή Συνοικία φιλοξένησε τον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο ούτι Χρήστο Τσιαμούλη με την Καίτη Κουλλιά να τραγουδά δίπλα του και μαζί του, ξυπνώντας μνήμες της Μικρασίας και φέρνοντας την αύρα του Αιγαίου στα τραγούδια τους.

Ο Τσιαμούλης, γνωστός σε πολλούς από την καθοριστική συμμετοχή του στο συγκρότημα “Δυνάμεις του Αιγαίου”, πριν από χρόνια, (συγκρότημα που εντυπωσίασε τότε), γιατί έφερε κάτι το διαφορετικό στα ελληνικά μουσικά πράγματα, με επιστημονικό υπόβαθρο και συνάμα ταλέντο στη σύνθεση και το τραγούδι, αποτελεί μια παρουσία που γοητεύει πάντα το κοινό.

Ο κόσμος στη συναυλία του ταξίδεψε με τις επιλογές των τραγουδιών και με τη φωνή της εξαιρετικής Καίτης Κουλλιά. Η σκηνική της παρουσία, το ήθος και η φωνή, με τους υπέροχους ισάξιους μουσικούς που τους συνόδευαν στα μονοπάτια της μνήμης, ξύπνησαν έντονα συναισθήματα.

Δεν είναι τυχαίο που αυθόρμητα στήθηκε ένας κύκλος χορού μπροστά στην ορχήστρα θυμίζοντας παλιά λαϊκά  πανηγύρια αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο μουσικών και κοινού, δημιουργώντας  έτσι ένα αδιάσπαστο σύνολο. Και αυτό είναι η ομορφιά της Τέχνης. Η μέθεξη.

Το χειροκρότημα ήταν ενθουσιώδες και συνεχόμενο. Και το άξιζαν!

Συμμετείχαν:

Χρήστος Τσιαμούλης: ούτι, τραγούδι
Καίτη Κουλλιά: τραγούδι
Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι
Νίκος Σκαφιδάς: βιολί
Νικόλας Αγγελόπουλος: λαούτο

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων