Βέροια Θεάματα Ρεπορτάζ Τοπικά

Βέροια: Δεύτερη μέρα της Εύηχης Πόλης / Στους δρόμους της Jazz με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βορείου Ελλάδος

Δεύτερη μέρα σήμερα για την Εύηχη Πόλη και το πρόγραμμα είχε την αρμονία των αντιθέσεων! Τζαζ στις 8 στην Πλατεία Ωρολογίου, Παραδοσιακή Μουσική στην Παλιά Εβραϊκή Συνοικία. Ο κόσμος που παρακολούθησε και τις δύο εκδηλώσεις και σήμερα πολύς.

Η πρώτη συναυλία στο Ρολόι, με φωτισμένο το παλιό Δικαστικό Μέγαρο έτσι, ώστε να αποτελεί ένα φυσικό σκηνικό, συγκέντρωσε ανθρώπους κάθε ηλικίας και ίσως όλους όχι οπαδούς της τζαζ.

Η παρουσία όμως ενός συνόλου 20 μουσικών επί σκηνής με δύο ωραιότατες φωνές προκάλεσε το ενδιαφέρον και γέμισε την Πλατεία.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια, τού γνωστού αρχιμουσικού και μαέστρου, Καθηγητή Συγκριτικής Μουσικολογίας Μιχαήλ Α. Χατζηαναστασίου, παρουσίασαν απόψε το μουσικό
συμφωνικό σύνολο «Mediterranean Ensemble of Jazz» σε σύμπραξη, με μία από τις μεγαλύτερες μπάντες της Ελληνικής Rock n’ Roll και Boogie jazz σκηνής: Little Peter and the bad news, σε ένα μουσικό ταξίδι αναμνήσεων με τίτλο: “‘Full moon concert”.

Το γεμάτο φεγγάρι απόψε στον ουρανό και η αναδρομή σε κομμάτια που έγραψαν ιστορία στη τζαζ σίγουρα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συναισθηματικά για κάποιους αλλά και από επιστημονική άποψη, αφού ο μαέστρος και Καθηγητής είχε τη διάθεση να μιλά για το καθένα, φωτίζοντας το άγνωστο για τους περισσότερους τοπίο της τζαζ με σχόλια που από τη μια είχαν την ενημερωτική τους αξία και από την άλλη έδειχναν την επικοινωνιακή στόφα και το χιούμορ του μαέστρου.

Η Αφροαμερικάνικη τζαζ με τις  καθοριστικές επιδράσεις της στην Ευρώπη, τραγούδια, όπως του  Έλιγκτον ή το αγαπημένο όλων το “summer time” του Γκέρσουιν, γέμισαν την Πλατεία ευχάριστα και νοσταλγικά.

far

 Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας