Εργασιακά Κοινωνία

Συνελήφθη ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη «Μαλαματίνα»

Στη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», Γιάννη Φραγγίδη, προχώρησαν οι αστυνομικοί, με εντολή της εισαγγελέως, με την κατηγορία της παράνομης βίας, όπως αναφέρει ο 902.gr.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ συνελήφθη ακόμη ο Γιάννης Νιβορλής Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών – Πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ.

Ακόμα, προσήχθη από την αστυνομία ένα στέλεχος της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει ο 902.gr, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους από νωρίς το πρωί έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη. Οι απεργοί με δηλώσεις τους και με παρέμβαση στους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ξεκαθάρισαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ η εντολή για τις συλλήψεις δόθηκε από την εισαγγελέα στην περίπτωση που «εμποδιστεί» ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έχει στηθεί από την εργοδοσία για να σπάσει την απεργία.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «το όργιο καταστολής» και κάνει λόγο για συλλήψεις που «έγιναν με εντολές της κυβέρνησης» γιατί οι εργαζόμενοι απαιτούν με τον πολυήμερο αγώνα τους να γυρίσουν πίσω οι 15 απολυμένοι και να δοθούν αυξήσεις στους εργάτες μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ.

«Μιλάει η εργοδοσία για δήθεν βία αυτή που απέλυσε 15 εργαζόμενους και συνεχώς τους απειλεί. Απαιτούμε τώρα να αφεθούν ελεύθεροι. Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Παρεμβάσεις για όσα συνέβησαν έξω από το εργοστάσιο έκαναν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στον δίκαιο αγώνα των απεργών.

«Καταγγέλλουμε τη νέα κανονικότητα της κυβέρνησης που στερεί εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματα όπως αυτό της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Καταδικάζουμε τις πρακτικές της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας» τόνισε ο κ. Κριθαρίδης ζητώντας να αποσυρθούν άμεσα τα ΜΑΤ, να σταματήσουν οι απεργοσπαστικές πρακτικές και να γίνουν δεκτά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

kosmodromio.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας