Μουσική Πολιτισμός Σχόλια

Βέροια: “Ω λέλε”, μια συναυλία αφιερωμένη στον δικό μας Σούλη Λιάκο. Μια οφειλόμενη τιμή

Ενώ θα πλημμύριζε η Πλατεία Ωρολογίου από φωνές, μνήμες, τραγούδια, που αγγίζουν όλους, απ’ όπου κι αν κρατούν οι ρίζες τους, (Βλάχοι, Πόντιοι, Μικρασιάτες), γιατί το συναίσθημα, όπως λέει ο Σούλης ο Λιάκος, είναι η μακρινή πατρίδα των πάντων, η συναυλία “Ω λέλε” θα πραγματοποιηθεί απόψε στον Χώρο Τεχνών, αφού η βροχή από χθες επιμένει.

“Ω λέλε” είναι το λεύκωμα που κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια με κείμενα και ποιήματα του Καθηγητή Κοινωνικής Λαογραφίας Βασίλη Νιτσιάκου, σε μουσική του δικού μας Σούλη Λιάκου και του Μάκη Σεβίλογλου. Έργο, όπου η γλώσσα και η μουσική συναντιούνται και συμπορεύονται αρμονικά.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα είναι αφιερωμένο σ’ αυτό το cd, με φωνές που είμαστε σίγουροι πως θα αποδώσουν με γνησιότητα και συγκίνηση τα ηχοχρώματά του.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στη μουσική πορεία του Σούλη Λιάκου, που τη γνωρίζουν περισσότεροι έξω από την πόλη και λιγότεροι μέσα σ’ αυτήν.

Σεμνός, αθόρυβος, με δικό του προσωπικό ύφος στις συνθέσεις του, ο Σούλης δεν διεκδίκησε ποτέ την προβολή. Απόψε η Βέροια φέρνει τη μουσική του επιτέλους στο προσκήνιο. Είναι μια οφειλόμενη τιμή!

far

banner-article

Ροη ειδήσεων