Βιβλίο

Νέο βιβλίο: Ελένη Καραγιάννη “Το σχέδιο του Μωβ” / παραμύθι

Ζωγραφιές: Κατερίνα Βραζιτούλη

Οι εκδόσεις Ατέχνως αναγγέλλουν τη νέα τους έκδοση, το παραμύθι της Ελένης Καραγιάννη, με εικονογράφηση της Κατερίνας Βραζιτούλη, Το Σχέδιο του Μωβ

Μια τρυφερή ιστορία για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή του εαυτού μας και του άλλου.

Ένα παραμύθι κατάλληλο για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τα εργαστήρια δεξιοτήτων του δημοτικού με θέμα τη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση και τον αλληλοσεβασμό.

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Το σχέδιο του Μωβ είναι μια ιστορία μικρής φόρμας για παιδιά που θίγει το ζήτημα της διαφορετικότητας και εστιάζει στην επίδραση που ασκούν στον ψυχισμό του παιδιού επικριτικά σχόλια για την εξωτερική του εμφάνιση. Ταυτόχρονα αναδεικνύει την αξία της φιλίας, της συνεργασίας, της αποδοχής του εαυτού μας και του άλλου, την έννοια της συγγνώμης και της επανόρθωσης.

 Περίληψη

Γιατί απορεί και εκνευρίζεται ο Άκης ο Μολυβάκης με τον τριήμερο εγκλεισμό τους στην κασετίνα της Μαιρούλας; Η Μαιρούλα δεν έχει καμιά διάθεση να γράψει και να διαβάσει. Τα σχόλια και τα πειράγματα των συμμαθητών της την έχουν στεναχωρήσει πολύ. Αλλά, μήπως κι ο ίδιος δεν πρόσβαλε τη φίλη του, τη Βούλα τη Σβηστρούλα για το μέγεθος του σώματός της; Και τώρα, τι σκέφτεται να κάνει; Πώς θα επανορθώσει για την προσβλητική του συμπεριφορά απέναντι στη Βούλα και πώς θα βοηθήσει τη Μαιρούλα να ξαναβρεί το κέφι της, ώστε να λήξει σύντομα ο εγκλεισμός τους; Απλούστατα! Θα ακολουθήσει κατά γράμμα το σχέδιο του Μωβ Μαρκαδόρου, του σοφού αρχηγού των ενοίκων της κασετίνας.

Βιογραφικό: Ελένη Καραγιάννη

Η Ελένη Καραγιάννη γεννήθηκε στη Βέροια το 1969. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής. Ζει στη Βέροια κι εργάζεται ως φιλόλογος στο Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας. Θεωρεί τη γραφή θεραπεία ψυχής. Αγαπά τη λογοτεχνία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια, τους ανθρώπους με καθαρό βλέμμα και λαμπερό χαμόγελο. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο κι ηλεκτρονικό τύπο, έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και περιλαμβάνονται σε συλλογικές ανθολογίες. Είναι υπεύθυνη έκδοσης του ηλεκτρονικού λογοτεχνικού περιοδικού ΓΡΑΦΕΙΝ.

 Βιογραφικό: Κατερίνα Βραζιτούλη

Η Κατερίνα Βραζιτούλη γεννήθηκε το 2006 και ζει στο Βερολίνο. Είναι μαθήτρια στο Luise-Henriette-Gymnasium. Τα χόμπι της, εκτός από τη ζωγραφική, είναι η φωτογραφία και η μουσική.

Λεπτομέρειες έκδοσης

Εκδότης: Εκδόσεις Ατέχνως
Χρονολογία έκδοσης: Ιούνιος 2022
Συγγραφέας:  Ελένη Καραγιάννη
Ζωγραφιές: Κατερίνα Βραζιτούλη
Σελιδοποίηση: Πέτρος Φιλιππίδης
Εκτύπωση: 4χρωμο
Αριθμός σελίδων: 48
Διαστάσεις: 21Χ21
ISBN: 978-618-5685-05-8

Το παραμύθι μπορείτε να το παραγγείλετε με email EkdoseisAtexnos@gmail.com,
μέσω του
site ekdoseisatexnos.gr,  τηλεφωνικά στο 6979795057 ή να το προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας