Βέροια

Κέντρο Κοινότητας: Επισκέψεις στο 8ο Δημοτικό και στο Σύλλογο ΜΑμΑ Βέροιας για τη Γιορτή της Μητέρας

———–

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Mητέρας, μέλη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά πραγματοποίησαν επισκέψεις στο 8ο Δημοτικό σχολείο Βέροιας και στο Σύλλογο Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α) Βέροιας, στις 6 και 9 Μαΐου αντίστοιχα.

Στις επισκέψεις συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Εθελοντισμού, κα Γεωργία Μπατσαρά, η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων, κα Παρασκευή Αγγελή,  οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, κα Κατερίνα Πανάγου, κα Ιωάννα Χουρσουζίδου και Χρύσα Τσαλαμπάνα, η Ειδική Παιδαγωγός, κα Ζηνοβία Σπανίδου και ο  Ψυχολόγος, κ. Ευάγγελος Παπουτσίδης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Διευθυντή του 8ου Δημοτικού σχολείου Βέροιας, κ. Μήτκα Κυριάκο, έγινε ενημέρωση για τις αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και δόθηκε υλικό σχετικά με την γιορτή της μητέρας για να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς, συμπληρωματικά με το δικό τους υλικό. Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά έχει άριστη συνεργασία με τον κ. Μήτκα Κυριάκο σε ότι αφορά στα παιδιά Ρομά, τα οποία φοιτούν στο σχολείο.

Κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α), συγκεκριμένα, με την Αντιπρόεδρο, κα Ευδοξία Ακρίβου, την Εθελόντρια Επιστημονική Σύμβουλο, κα Ειρήνη Αναγνώστου και την Διευθύντρια του ΚΔΑΠ- ΑΜΕΑ, κα Ολυμπία Λαγοπούλου, έγινε ενημέρωση για τις αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Βέροιας και συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν στα προγράμματα εκπαίδευσης-υποστήριξής προς τα Άτομα στο Φάσμα του Αυτισμού που παρέχονται από το Σύλλογο Μ.Α.μ.Α. Ένα από τα σημαντικά αποτελέσματα της αναλυτικής συζήτησης ήταν η θερμή συμφωνία για πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. και του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Βέροιας.

Τέλος, η κα Λαγοπούλου, παρέδωσε ένα φάκελο με ζωγραφιές των ωφελούμενων του ΚΔΑΠ, τις οποίες έφτιαξαν με πολλή αγάπη για την Ημέρα της Μητέρας. Οι ζωγραφιές αυτές θα κοσμήσουν το χώρο του Κέντρου Κοινότητας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας