————
…όχι όμως για την κυβέρνηση όταν περιμένει εναγωνίως την ομιλία Ζελένσκι στην Βουλή.
Η χειρότερη όμως όλων ήταν αυτή που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Είπε ότι έμαθε πως περιέχονται δηλώσεις δύο στρατιωτικών από την Μαριούπολη μόλις 10 λεπτά πριν ξεκινήσει η ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην οποία και ενσωματώθηκαν.
Τι επί της ουσίας δείχνει η επίκληση του χρόνου;
Ότι 10 λεπτά δεν ήταν αρκετά για να αποφασίσει η κυβέρνηση αν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μπορεί ή όχι να δοθεί βήμα σε μία ναζιστική οργάνωση. Ένα παραστρατιωτικό σώμα που είναι παγκόσμια γνωστό για τις θηριωδίες του.
Μόνον ο ΟΗΕ σε έκθεσή του, του έχει αποδώσει εγκλήματα πολέμου, δικαιοσύνης, εγκλήματα κατά φύλου και της ελευθερίας του τύπου. Σε απλά ελληνικά μιλά για ένα σώμα ένοπλων ναζιστών που σκοτώνουν, βιάζουν και τρομοκρατούν. Με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν τα Ες-Ες και ο ναζιστικός στρατός του Αδόλφου Χίτλερ, στον οποίο και πιστεύουν.
Επίσης ότι 10 λεπτά πριν την έναρξη της ομιλίας του Βολοντιμίρ Ζελένσκυ η κυβέρνηση δεν θέλησε καν να εξετάσει το περιεχόμενο των δηλώσεων που θα απευθύνονταν στην Βουλή. Προφανώς σε μία αγχώδη προσπάθεια παροχής διαπιστευτηρίων. Έτσι ώστε διεθνώς να φανεί ότι η Ελλάδα ακολουθεί πιστά το παράδειγμα άλλων χωρών που φιλοξένησαν διαγγέλματα του Ουκρανού προέδρου.
Μια πρώτη «ανάγνωση» των γεγονότων, θα μπορούσε να αποδώσει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Το πρόσωπο που είχε την υποχρέωση να προστατεύσει τον κοινοβουλευτικό θεσμό από όσα συνέβησαν. Είναι μία ορθολογική πλην όμως επιδερμική ανάλυση.
Ο πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς εξέφρασε το «πνεύμα» που διακατέχει ολόκληρη την κυβέρνηση, τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητοστάκη και με βάση αυτό λειτούργησε. Το «πνεύμα» του «πρόθυμου συμμάχου» και του «πιστού στρατιώτη της Δύσης».
Την αντίληψη αυτή εξέθεσαν στα μάτια κάθε δημοκρατικού πολίτη οι εκπρόσωποι του Τάγματος Αζόφ. Βρέθηκαν να απευθύνονται στην Βουλή 2,5 χρόνια αφότου οι Ναζί της Χρυσής Αυγής έπαψαν να βρίσκονται στα έδρανά της.
Δείχνοντας έτσι και το που μπορεί να οδηγήσει αυτή η προσέγγιση.