Κόσμος Πολιτική

Απάντηση στη Ζαχάροβα: “Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα αλλά οι πράξεις της ηγεσίας της”

——-

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός που είναι ενάντια στην παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε συκοφαντεί τη Ρωσία η ΕΕ».

«Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία είναι οι πράξεις της ηγεσίας της» ήταν η απάντηση Θεοδωρικάκου, στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρίας Ζαχάροβα.

«Είναι μία εισβολή η οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βλέπει ότι προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς. Η Ρωσία πίστευε ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες, ενώ πίστευαν ότι οι Ουκρανοί θα έχουν άλλη στάση», ανέφερε μιλώντας στο Mega.

«Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, καθώς έχουν δεχθεί μία απρόκλητη επίθεση για την ανεξαρτησία τους».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα για τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη χώρα, και ο καθένας μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του για τους πρόσφυγες που αναμένονται από Ουκρανία ανέφερε: «Παράνομη μετανάστευση δε θα υπάρξει».

banner-article

Ροη ειδήσεων