Αγροτικά Κοινωνία

Μικρομεσαίοι αγρότες: Στα μπλόκα του αγώνα με αποφασιστικότητα και πολύμορφες δράσεις

——-

Με δεκάδες μπλόκα να παραμένουν στημένα σε όλη τη χώρα, με συντονισμένες και πολύμορφες δράσεις – άνοιγμα διοδίων, αποκλεισμούς κεντρικών Εθνικών Οδών, μαζικές μηχανοκίνητες κινητοποιήσεις μέσα σε πόλεις και άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις – και έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους και άλλα λαϊκά στρώματα, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τη σκληρή μάχη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσής τους, κόντρα στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Μια μάχη σε διαρκή αναμέτρηση με τον κρατικό αυταρχισμό και τις συκοφαντίες που εξαπολύουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, μάχη που τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ «θάβουν» όταν δεν διαστρεβλώνουν. Την αποφασιστικότητα αυτή, επιβεβαίωσαν το Σάββατο το απόγευμα οι αγρότες που βρίσκονται στο Μπλόκο της Νίκαιας, μέσα από τη Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου αλλά και τις συνελεύσεις που ακολούθησαν.

Ταυτόχρονα, οι αγρότες ζητάνε από την κυβέρνηση συγκεκριμένες δεσμεύσεις στα αιτήματα που θέτουν. Σε αυτό το πλαίσιο επιμένουν να ζητάνε να οριστεί άμεσα, συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο.

Τα αιτήματα των αγροτών:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικών, εγγειοβελτιωτικών κ.λπ.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων