Κόσμος

BBC – Έρευνα: Οι άνθρωποι αφιερώνουν το ένα τρίτο του χρόνου τους στα κινητά τηλέφωνα

……………..

Σύνταξη Εύη Τσιριγωτάκη

.

Οι άνθρωποι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 4,8 ώρες την ημέρα στα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας στατιστικών, App Annie. Η έκθεση της εταιρείας αναφέρει ότι το 2021 οι χρήστες «κατέβασαν» εφαρμογές 230 δισεκατομμύρια φορές, δαπανώντας 170 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το TikTok ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή παγκοσμίως, με τους χρήστες να περνούν 90% περισσότερο χρόνο σε αυτή, σε σύγκριση με το 2020.

«Η μεγάλη οθόνη αργοπεθαίνει, καθώς τα κινητά συνεχίζουν να σπάνε ρεκόρ σχεδόν σε κάθε κατηγορία: στον χρόνο που δαπανάται, στις λήψεις και στα έσοδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της App Annie, Θίοντορ Κραντζ.

Η εταιρεία προέβλεψε ότι, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το TikTok θα ξεπεράσει το 1,5 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Ο μέσος χρόνος που δαπανήθηκε στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, ήταν τέσσερις ώρες και 48 λεπτά, σημειώνοντας 30% αύξηση σε σχέση με το 2019. Αυτά τα στοιχεία ισχύουν για δέκα αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Ινδίας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Σιγκαπούρης και του Καναδά.

Οι χρήστες στη Βραζιλία, την Ινδονησία και τη Νότια Κορέα πέρασαν πάνω από πέντε ώρες την ημέρα στα κινητά τους. Από αυτόν τον χρόνο, επτά στα 10 λεπτά τα πέρασαν σε εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίας και βίντεο, με το TikTok να κατέχει την πρώτη θέση.

(App Annie)

Μεγάλες διαφημιστικές δαπάνες

Όπως αναφέρει το BBC, το οικοσύστημα κινητής τηλεφωνίας γενικά παραμένει πολύ υγιές. Συγκεκριμένα, το 2021, κυκλοφόρησαν δύο εκατομμύρια νέες εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ ο αριθμός των εφαρμογών με έσοδα πάνω από 100 εκατ. δολάρια, αυξήθηκε κατά 20%.

Το YouTube ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή ροής βίντεο παγκοσμίως, σημειώνοντας περισσότερες από ένα εκατομμύριο λήψεις σε 60 διαφορετικές χώρες. Το Netflix ήρθε δεύτερο σε πολλές περιοχές.

Η αγορά των παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα επίσης μεγάλωσε, με τους ανθρώπους να ξοδεύουν 116 δισ. δολάρια σε αυτά. Ορισμένοι χρήστες παραπονέθηκαν για τον αριθμό των διαφημίσεων σε κάποια παιχνίδια, αλλά οι διαφημίσεις εφαρμογών γενικά πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, με την παγκόσμια δαπάνη να ξεπερνά τα 295 δισ. δολάρια πέρυσι.

Εφαρμογές υγείας και ευεξίας

Ορισμένες από τις τάσεις που εντοπίστηκαν στην έρευνα αντανακλούν ευρύτερες αλλαγές, ιδίως στον τρόπο με τον οποίο η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πέρασαν πολύ χρόνο σε εφαρμογές αγορών – περισσότερες από 100 δισεκατομμύρια ώρες παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των συνεδριών στις εφαρμογές ευεξίας, αυξήθηκε σε 194 δισεκατομμύρια το 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι εφαρμογές υγείας και γυμναστικής σημείωσαν επίσης ανάπτυξη, καθώς η πανδημία σήμαινε ότι οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πάντα να πηγαίνουν στο γυμναστήριο. Οι εφαρμογές διαλογισμού, όπως το Headspace και το Calm, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους νέους, με τις πέντε κορυφαίες εφαρμογές να σημειώνουν αύξηση 27% το 2021. Οι δαπάνες για εφαρμογές γνωριμιών ξεπέρασαν τα 4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 95% από το 2018. Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση της App Annie, οι κρατικές εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών και προειδοποίησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, επίσης σημείωσαν τεράστια αύξηση.

ΠΗΓΗ: BBC

ertnewς

banner-article

Ροη ειδήσεων