ΟΕΝΓΕ: “Η κυβέρνηση εφαρμόζει πρωτόκολλα υπερμετάδοσης και όχι περιορισμού της πανδημίας”
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν καθορίζονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά την αντοχή της οικονομίας των λίγων
Η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Υγείας για την 5ήμερη καραντίνα των υγειονομικών, ομολόγησε ουσιαστικά ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν καθορίζονται με επιστημονικά κριτήρια ή την προστασία της δημόσιας Υγείας, αλλά με κριτήριο την αντοχή της οικονομίας των λίγων. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων, η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha Radio 9,89», σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει την 10ήμερη καραντίνα σε πέντε μέρες για τους νοσούντες υγειονομικούς.
Πρόσθεσε, πως αν ίσχυε αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση και η αναπληρώτρια υπουργός υγείας ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι διαχειρίσιμη, τότε η κυβέρνηση πρέπει να μας απαντήσει γιατί μείωσε την καραντίνα για τους υγειονομικούς από δέκα σε πέντε μέρες; Δεν υπάρχουν οι εφεδρείες για να αναπληρωθούν οι νοσούντες υγειονομικοί, σημείωσε, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δημόσιες δομές Υγείας.
Υπογράμμισε πως η βασική οδηγία της κυβέρνησης είναι «προστατευτείτε μόνοι σας και βγείτε έξω και κολλήστε», προσθέτοντας ότι τελικά έχουμε πρωτόκολλα υπερμετάδοσης και ανοσίας της αγέλης και όχι περιορισμού της διασποράς.
Επανέλαβε την πρόταση που θέτουν εδώ και δύο χρόνια οι υγειονομικοί για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων, μετά και την απαράδεκτη κατάσταση που είδαμε με τα τεστ και την αισχροκέρδεια που εκδηλώθηκε σε βάρος των ασθενών.
Οσον αφορά την επίταξη των ιδιωτών γιατρών, σημείωσε πως είναι η ίδια χρεωκοπημένη συνταγή που εφάρμοσε η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό και ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα, γιατί οι συγκεκριμένοι γιατροί, που κατά βάση απασχολούνται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα, θα λείψουν από εκεί, με αποτέλεσμα ο κόσμος να απευθύνεται μαζικά στα δημόσια Νοσοκομεία, που βρίσκονται στα όρια τους.