Κοινωνία Κορωνοϊός

Απίστευτες σκηνές στο Νοσοκομείο του Βόλου από ανεμβολίαστους ασθενείς με covid

——-

Ενώ οι δυνάμεις στο Νοσοκομείο του Βόλου είναι ελάχιστες και ένας ειδικός γιατρός στην εφημερία έχει στην ευθύνη του 80 ασθενείς με κορωνοϊό, οι καταστάσεις μέσα στις κλινικές όπου το 90% είναι ανεμβολίαστοι, ξεπερνούν την … φαντασία. Οι γιατροί πρέπει να αντιμετωπίσουν την επιθετικότητα των νέων σε ηλικία ασθενών που για τον κορωνοϊό και την αντιμετώπισή του έχουν δική τους “άποψη”.

“Βρισκόμαστε στα όρια της κατάρρευσης και αντιμετωπίζουμε ασθενείς επιθετικούς και είρωνες. Όταν ένας ασθενής έρχεται στο Νοσοκομείο έχει ανάγκη τον γιατρό του. Έχει ανάγκη την προσοχή. Εδώ, συμβαίνει το αντίθετο, Οι άνθρωποι που ασθένησαν με covid και είναι ανεμβολίαστοι δεν θέλουν την προσοχή μας, μας βλέπουν σαν εχθρούς. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά νομίζουν πως οι γιατροί θέλουν το κακό τους. Ζούμε κάθε μέρα αδιανόητα σκηνικά. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως δήθεν για να τους εκδικηθούμε, δεν θα τους δώσουμε φάρμακα και μας το λένε ανοιχτά. Το πιστεύουν , το θεωρούν δεδομένο. Η επίθεση και η ειρωνεία είναι σε κάθε επαφή με τους συγκεκριμένους ασθενείς. Είναι νέοι σε ηλικία  και έχουν έναν τρόπο σκέψης ακατανόητο. Όταν φτάνεις ανεμβολίαστος για νοσηλεία, σημαίνει πως η κατάσταση είναι σοβαρή. Θέλουμε να τους σώσουμε, να τους στηρίξουμε , να τους βοηθήσουμε και δεν το καταλαβαίνουν. Μας βλέπουν εχθρικά”, τόνισε ο υπεύθυνος γιατρός των κλινικών covid του Νοσοκομείου κ. Μάνδρος.

Το Νοσοκομείο του Βόλου δεν έχει ενισχυθεί με προσωπικό και δεν μετακινήθηκαν γιατροί από τα Κέντρα Υγείας τις τελευταίες ημέρες που η πίεση είναι τεράστια.

“Οταν βγαίνει ένας δήμαρχος και κάνει δηλώσεις περί δήθεν απογύμνωσης του Κέντρου Υγείας της περιοχής του και αποφασίζεται με ακατανόητα κριτήρια ότι δεν πρέπει να γίνουν μετακινήσεις στο νοσοκομείο που γίνεται μάχη ζωής και θανάτου, δεν έχω λόγια για να περιγράψω τα γεγονότα. Αλλά αυτό συμβαίνει και το ζούμε” δήλωσε ο γιατρός. Εάν οι εισαγωγές περιστατικών συνεχιστούν με τους σημερινούς ρυθμούς μέχρι την  Παρασκευή θα έχει “κλείσει” και η τέταρτη κλινική κορωνοϊού, δηλαδή θα έχουν καλυφθεί τα 100 διαθέσιμα κρεβάτια.  Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς είναι ο κίνδυνος να μην υπάρξει επάρκεια σε οξυγόνο, καθώς με τόσες εισαγωγές πέφτει η πίεση στο σύστημα. Οι ανάγκες σε οξυγόνο έχουν τετραπλασιαστεί.

ΚΑΤ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

gegonota.news

banner-article

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ