Γενικά

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο / Ο βεροιώτης Ορέστης Ουσουλτζόγλου στη φοιτητική ομάδα σχεδιασμού του πρώτου πανευρωπαϊκά δορυφόρου

……………………..

Είναι πολύ σημαντικό ομάδα φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να σχεδιάζει δορυφόρο, που θα εκτοξευθεί στο διάστημα το 2023 και μάλιστα είναι η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει πανευρωπαϊκά κάτι τέτοιο.

Χαιρόμαστε, γιατί τα πανεπιστήμια μας με ελάχιστους πόρους κατορθώνουν να διακρίνονται, παρά τον ανηλεή πόλεμο απαξίωσης που δέχονται, με στόχο την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Έχουμε όμως κι έναν δεύτερο λόγο να χαιρόμαστε σήμερα, αφού στην ομάδα ανήκει και ο βεροιώτης φοιτητής Ορέστης Ουσουλτζόγλου, που μάλιστα την εκπροσώπησε μιλώντας στην εφημερίδα  Τα ΝΕΑ και στη διαδικτυακή της εκδοχή, στο In.gr.

Δηλώνει ο Ορέστης Ουσουλτζόγλου εκεί:

«Υστερα από μήνες δουλειάς, η ομάδα έγινε οικογένεια και γεννήθηκαν φιλίες, γαλουχήθηκαν χαρακτήρες. Νιώθω εξαιρετικά τυχερός που είχα την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε σπουδαίους επιστήμονες και, προπαντός, ανθρώπους. Ανθρώπους που σε καθημερινή βάση υπερβαίνουν και παραμερίζουν τον εαυτό τους για να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε ένα όραμα μερικών φοιτητών σε μια μικρή κουκίδα της Γης.»

far 

banner-article

Ροη ειδήσεων