Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις

Εκκοκκιστήριο Ιδεών / Έκθεση: “Οι δρόμοι του βαμβακιού”, 3 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου

 

Στον χώρο του ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟΥ ΙΔΕΩΝ

εγκαινιάζεται η έκθεση «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ»  

το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 7μμ

από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου 2021 θα παρουσιασθεί στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ η πρωτότυπη έκθεση «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ» με έργα 15 καλλιτεχνών, αποφοίτων των σχολών καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης Ιωαννίνων, Φλώρινας, Αλεξανδρούπολης.

ΒΑΜΒΑΚΙ, ένα προϊόν πρωταγωνιστής της περιοχής μας, μια γενναιόδωρη έκφραση-δώρο της Φύσης που συνοδεύει τους ανθρώπους σε όλες τους σχεδόν τις δραστηριότητες. Αγαθό που η παραγωγή και η πολύπλευρη αξιοποίησή του πρόσφερε στις κοινωνίες νέες και πολύτιμες δυνατότητες.

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ είναι μια έκθεση που εμφανίζει και «φωτίζει» τον πρωταγωνιστικό ρόλο του βαμβακιού στην Ημαθία, αλλά και την δημιουργική σχέση της Τέχνης με τον Αγροτικό Κόσμο. Ένα παράδειγμα ουσιαστικής σύνδεσης των αρετών της Τέχνης με την Πρωτογενή Παραγωγή.

Έργα τους εκθέτουν οι: Κατερίνα Αναστασίου, Βίκυ Βασιλείου, Αφροδίτη Γκρίζη, Κατερίνα Γκώγκου, Άγγελος Ζορμπάς, Τζούλη Ζωγράφου, Γιώτα Καρβουνιάρη, Κατερίνα Καρούλια, Μίνα Κουζούνη, Χάρης Κουρουζίδης, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Μαρία Λαγού, Βασιλική Σκριβάνου, Κική Στούμπου, Έλλη Τσιλιγκιρίδου, Λάζαρος Τσολαρίδης, Γιώργος Πανταζής.

Στον χώρο της έκθεσης θα γίνεται παράλληλα η προβολή  δύο ντοκιμαντέρ.

Το πρώτο Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ, με τις μαρτυρίες και εξομολογήσεις αγροτών και εκκοκκιστών για την ιστορία και τις προοπτικές της καλλιέργειας του βαμβακιού σε σκηνοθεσία-παραγωγή της Αρχαιολόγου και τ. Διευθύντριας του Νομισματικού Μουσείου κ. Δέσποινας Ευγενίδου.

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ του «οδοιπορικού» των καλλιτεχνών στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ, μυεί το κοινό της έκθεσης, το ξεναγεί και το εισάγει σ’ όλη την πορεία μιας βιωματικής καλλιτεχνικής παραγωγής. Σκηνοθεσία-παραγωγή του Άγγελου Ζορμπά.

Στην έκθεση οργανώνονται ειδικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για μαθητές των σχολείων όλων των ηλικιακών βαθμίδων κατόπιν συνεννόησης.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00 όλες τις μέρες της εβδομάδος.

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ ΑμΚΕ (Θεσσαλονίκης 67  ΤΚ:59131 ΒΕΡΟΙΑ)

Τηλ: 697 2440 721  και  697 3332 783 κ.Μαίρη Ναζλίδου

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ και το πρόγραμμα LEADER της Αναπτυξιακής Ημαθίας και έχει υποστηρικτές την Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος ΔΟΒ και την NOVACERT Συμβουλευτική.

Η είσοδος στον χώρο θα γίνεται με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή Rapid Test 48ώρου και επίδειξη ταυτότητας.

Λόγω των απαγορεύσεων του COVID, η δυνατότητα φιλοξενίας στο χώρο είναι περιορισμένη, για τον λόγο αυτό παρακαλούμε πολύ να δηλώνετε την πρόθεση συμμετοχής σας στο mail: ekkokkistirioideon@gmail.com

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας