Αγροτικά Εκδηλώσεις

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά: «Όλοι στη διαδήλωση συνδικάτων στη ΔΕΘ / Πλατεία Χανθ, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου»

Φωτογραφία αρχείου

Όλοι οι βιοπαλαιστές αγρότες γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και χρόνο με τον χρόνο γίνονται ακόμα πιο οξυμένα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο ψηφίζοντας νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα», ένα έκτρωμα βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα των επιχειρηματικών ομίλων και της  ΕΕ, το οποίο στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που ψήφισαν πλήθος άρθρων του νομοσχεδίου. Οι κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο  απαιτούν να πατήσουν πόδι στα χωράφια μας και τα μαντριά μας και να μας πετάξουν έξω. Εμάς  τους βιοπαλαιστές αγρότες όλο και μας δένουν με περισσότερα χρέη, χωρίς να μπορούμε ουσιαστικά να τα βγάλουμε πέρα.

Το πρόβλημα της ίδιας της επιβίωσης των οικογενειών μας και της παραμονής στα χωράφια και κοπάδια μας γίνεται όλο και πιο ορατό.

Μόνο με οργάνωση και αγώνα, συσπείρωση των δυνάμεών μας μπορούμε να απαντήσουμε δυναμικά για να δημιουργηθεί καλύτερη προοπτική για τη λύση στα δίκαια αιτήματά μας. Να σταματήσουμε την επίθεση που δεχόμαστε διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, τους βιομήχανους και τις τράπεζες, βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας διεκδικήσεις.

Ό,τι κερδήθηκε τόσα χρόνια κερδήθηκε στους δρόμους, στα συλλαλητήρια, στην αλληλεγγύη με όλους τους εργαζόμενους.

Άμεσα αιτήματα:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές

  • Μείωση του κόστους παραγωγής,

  • Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ.

  • Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.

  • Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις-ενισχύσεις.

  • Όχι στις συντάξεις φτώχειας.

  • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα.

  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα “αγροτοδικεία”.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΝΘ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974054619,6946474696

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας