Κορωνοϊός Κόσμος

Ρωσία / εμβόλιο: Πρόταση στη Pfizer για κοινές δοκιμές με Sputnik

—-

Το Ρωσικό Ταμείο Ιδιωτικών Μετοχών(RDIF) κάλεσε την Pfizer να ξεκινήσει κοινές κλινικές δοκιμές με το εμβόλιο Sputnik Light προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως τρίτη ενισχυτική δόση.  Προορίζεται να χορηγηθεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως με δύο δόσεις Pfizer για την ενίσχυση της ανοσίας τους.

Το RDIF σημείωσε ότι το Sputnik Light, η πρώτη δόση, αναπτύχθηκε ειδικά ως ανεξάρτητο εμβόλιο και για ενίσχυση της θωράκισης. Το Sputnik V υπήρξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που χρησιμοποίησε ένα «κοκτέιλ εμβολίου»: δύο διαφορετικοί αδενοΐικοί φορείς χρησιμοποιούνται μέσω δύο ενέσεων σε αντίθεση με άλλα φάρμακα, όπου η ίδια δόση χορηγείται δύο φορές.

«Η αύξηση των λοιμώξεων (της παραλλαγής) Δέλτα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δείχνει ότι τα εμβόλια mRNA χρειάζονται ετερογενή ενίσχυση για να ενισχύσουν και να παρατείνουν την ανοσοαπόκριση», σημείωσε το Ρωσικό Ταμείο Ιδιωτικών Μετοχών.

Σε εξέλιξη βρίσκονται κλινικές δοκιμές μετξύ του Sputnik V και της Moderna και αντίστοιχα του Sputnik V και της Astra Zeneca.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

banner-article

Ροη ειδήσεων