Πολιτισμός

Στη γεμάτη υποσχέσεις αυλή του Εθνογραφικού Κέντρου “Γιώργης Μελίκης”

——

Όλοι γνωρίζουν τον Γιώργη Μελίκη από τις εκπομπές του στην τηλεόραση και το πάθος του για την παράδοση. Ίσως όμως δεν γνωρίζουν, εδώ στον τόπο μας,  την ύπαρξη και πολύ περισσότερο τη σημασία του Εθνογραφικού Κέντρου που έχει το όνομά του, και που πολλοί επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα το τιμούν.

Βρεθήκαμε χθες το βραδάκι στην αυλή του Εθνογραφικού Κέντρου στη Μελίκη, που, καθώς μπήκε πια το καλοκαίρι, πήρε με την έγνοια και το μεράκι του οικοδεσπότη του μια άλλη όψη, αναδίδοντας ευωδιές από τα λουλούδια της και παράλληλα αφήνοντας υποσχέσεις για ακόμη περισσότερες μελλοντικές δημιουργικές στιγμές.

Στο πίσω μέρος του κτηρίου, που υψώνεται επιβλητικό, η αυλή περιμένει περίκλειστη σαν ένας μυστικός κήπος  που δένει το παρελθόν με το παρόν.

Διάσπαρτες υπομνήσεις της παράδοσης παντού προκαλούν στον επισκέπτη μια ευχάριστη διάθεση περισυλλογής.

Εκεί χθες, μαζί με τον Γιώργη Μελίκη, και τα επανεκλεγέντα μέλη του Συλλόγου Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου, ο Πρόεδρος των προηγούμενων τριών χρόνων Γιάννης Μοσχόπουλος και η Ελισάβετ Γεωργάκαρου, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Το νέο Συμβούλιο του Συλλόγου, που μόλις εκλέχτηκε την περασμένη Κυριακή, θα συγκροτηθεί σε Σώμα άμεσα.

Η διάθεση για δημιουργία ολοφάνερη, αλλά και ο ενθουσιασμός για την καινούργια αίθουσα εκδηλώσεων, που πληροί τις προδιαγραφές για την πραγματοποίησή τους, ακόμη μεγαλύτερος.

Μέσα στη γοητεία που εκπέμπει η αυλή στοιχείο αναπόσπαστο και η Σπίθα, ο πανέξυπνος, παιχνιδιάρης σκύλος του Γιώργη Μελίκη, που τον περιμάζεψε αδέσποτο, καθώς ήταν μικρούλης, και τώρα αποτελεί η σχέση μαζί του μια συγκινητική εικόνα αφοσίωσης και βαθιάς αγάπης, που εκφράζεται σιωπηλά μέσα από τα μάτια και των δύο, καθώς κοιτάζονται.

Όσο για τα σχέδια του Εθνογραφικού Κέντρου και του Συλλόγου Φίλων του θα ανακοινωθούν σύντομα και είναι βέβαιο   πως θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

far

Φωτογραφίες: faretra.info 

banner-article

Ροη ειδήσεων