Βέροια Ρεπορτάζ

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας / Σωματεία: “Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας”

———

Συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας οργάνωσαν  το Ν.Τ.Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Ημαθίας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ημαθίας, στα πλαίσια της πανεργατικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Στη συγκέντρωση από τον πρόεδρο του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ,  Θεόδωρο Κακαγιάννη, διαβάστηκε χαιρετισμός  προς τους συγκεντρωμένους του Προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας  Μάκη Αντωνιάδη.

Στη συνέχεια με τη σειρά μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκος Μόσχος,  ο εκπρόσωπος των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Παύλος Τουτουντζίδης, καθώς και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της  ΑΔΕΔΥ Θεόδωρος Κακαγιάννης.

Και οι τρεις ομιλητές με καταγγελτικό  λόγο μίλησαν για το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο και χαρακτήρισαν αντεργατικό, αντιλαϊκό. Όπως τόνισαν μεταξύ άλλων: Καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις κ.λ.π

Για να καταλήξουν: Δε θα επιτρέψουμε τον ενταφιασμό των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας. Η κατάργηση του 8ωρου και της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας δεν θα περάσουν!

Στη συγκέντρωση υπήρχαν πανό της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Μ-Λ ΚΚΕ.

Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.

banner-article

Ροη ειδήσεων