Βέροια Ρεπορτάζ

Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας – Συμβολική Διαμαρτυρία στο Δικαστικό Μέγαρο: “Τα ζητήματά μας δεν είναι μόνο κλαδικά, αφορούν και τον κόσμο”

———–

Στο Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, για να δηλώσει συμβολικά  την πλήρη απαξίωση που δέχεται ο Κλάδος από την μεριά της Κυβέρνησης.

Η στάση αυτή αντανακλά στον οικονομικό τομέα αλλά και στον κοινωνικό ρόλο που καλείται ο Κλάδος να παίξει στη ζωή των πολιτών.

Στη συγκέντρωση ήταν εμφανές ότι τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Φώτης Καραβασίλης είπε χαρακτηριστικά:

“Η συγκεκριμένη συγκέντρωση γίνεται με όλα τα υγειονομικά  μέτρα, που απαιτεί ο Νόμος και έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε να επισκεφτεί το Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια να πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Η Κυβέρνηση προχωρεί μέσα στην πανδημία σε νομοσχέδια χωρίς τη γνώμη των νομικών. Αυτή δεν μπορεί παρά να είναι μια κακή νομοθέτηση. Παράδειγμα το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια. Θα υπάρξουν  συνέπειες για τον κόσμο με τέτοιου είδους νομοσχέδια! Λέμε, λοιπόν, όχι στην κακή νομοθέτηση!

Κι εδώ πρέπει να προστεθεί πως οι αποφάσεις μας είναι ομόφωνες!

Η απαξίωση της Πολιτείας απέναντί μας είναι τεράστια.

Καθώς πληγήκαμε ανεπανόρθωτα στον οικονομικό τομέα, δεν ζητάμε επιδόματα, αλλά όσα μας ανήκουν δικαιωματικά.

Δηλώνουμε πως τα ζητήματά μας δεν είναι κλαδικά μόνο, αλλά αφορούν και τον κόσμο. Για παράδειγμα τονίσαμε πως τα δικαστήρια άνοιξαν, για να εξυπηρετηθούν ορισμένα συμφέροντα, όπως αυτά με τις Τράπεζες και τους πλειστηριασμούς.

Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση, όπως διαγράφεται στο μέλλον, είναι χειρότερη από όσα ζήσαμε στην περίοδο των μνημονίων.

Άρα, πρέπει να είμαστε στο μετερίζι του αγώνα όλοι!

Επαναλαμβάνω πως η σημερινή συγκέντρωση, καθώς είναι συμβολική, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του πλήθους αλλά της ποιότητας.”

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων