Κοινωνία Υγεία

Κώστας Καταραχιάς: Επιστρέφει ως μόνιμος μετά από αξιολόγηση στο ΕΣΥ και συνεχίζει τον αγώνα

———

Ως μόνιμος γιατρός στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» διορίζεται ο Κώστας Καταραχιάς που ήρθε πρώτος στις κρίσεις – Συνεχίζει να διεκδικεί την επιστροφή του στον «Άγιο Σάββα», καθώς είναι άνεργος και η πρόσληψή του αναμένεται να πάρει αρκετό διάστημα

Με ένα ηχηρό χαστούκι στο υπουργείο Υγείας η επιτροπή κρίσεων επαναφέρει από… άλλη πόρτα τον ακτινολόγο Κώστα Καταραχιά στο ΕΣΥ, εκεί απ’ όπου διώχθηκε εκδικητικά λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης.

Ο Κ. Καταραχιάς ήρθε πρώτος στις κρίσεις για το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», όπου διορίζεται ως μόνιμος γιατρός, αφού τα προσόντα του ήταν περισσότερα από των υπόλοιπων συναδέλφων του που κατέθεσαν τα χαρτιά τους και πέρασαν συνέντευξη για τη θέση του ακτινολόγου.

Τώρα, από μια αξιοκρατική διαδικασία αποδεικνύεται ότι έχει τα επιστημονικά προσόντα και το σύστημα Υγείας τον χρειάζεται και γι’ αυτό τον κάνει, πλέον, μόνιμο.

Ωστόσο, η διαδικασία του διορισμού του μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες και ο ακτινολόγος, άνεργος σήμερα και εκτός ΕΣΥ, συνεχίζει να διεκδικεί την επιστροφή του στον «Άγιο Σάββα», εκεί όπου το ακτινολογικό καθημερινά στενάζει εξαιτίας της έλλειψης γιατρού, καθώς η νέα μόνιμη γιατρός που προσλήφθηκε στη θέση του έχει άδεια λοχείας και θα ενταχθεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο τον Οκτώβριο το 2021!

Τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν στις 25/5 και όπως δηλώνει ο Κ. Καταραχιάς στην Αυγή η μάχη ενάντια στην απόλυσή του συνεχίζεται διότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί ο συνδικαλισμός και το σωματείο του «Αγίου Σάββα”» στο οποίο ο Κώστας Καταραχιάς παραμένει πρόεδρος για 6 ακόμα μήνες.

Απέναντι στην στοχοποίηση του «γιατρού με τη ντουντούκα», που κατηγορήθηκε ακόμα και για διασπορά fake news, συνεχίζει να στέκεται ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που συνεχίζει να διεκδικεί την άμεση επιστροφή του επικουρικού ακτινολόγου στον Άγιο Σάββα.

 alfavita

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας