Βέροια Ρεπορτάζ Υγεία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία που οργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βέροιας

——

Μετά και από το μήνυμα αλληλεγγύης που εξέπεμψε η χθεσινή διαδικτυακή συναυλία που οργάνωσε το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Βέροιας, για να στηρίξει τη σημερινή την Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ της οδού Αριστοτέλους στη Βέροια, η προσέλευση των αιμοδοτών θεωρήθηκε επιτυχής.

Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν 19 αιμοδότες, ανάμεσά τους και κάποιοι από τους χθεσινούς καλλιτέχνες της συναυλίας, που έσπευσαν να δείξουν όχι μόνο καλλιτεχνικά, αλλά και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΚΕΠ  Υγείας Δήμου Βέροιας, ο γιατρός ουρολόγος Κώστας Ρίζος, είπε στη Φαρέτρα για την σημερινή αιμοδοσία:

“Πήγαμε καλά! Προσήλθαν 19 αιμοδότες και κάποιοι μεταφέρθηκαν στην ερχόμενη Παρασκευή, γιατί  υπήρχαν κάποιοι παράγοντες που δεν επέτρεπαν σήμερα την αιμοληψία, όπως για παράδειγμα κούραση ή αϋπνία.

Θέλω να προσθέσω πως σίγουρα βοήθησε και η χθεσινή καλλιτεχνική εκδήλωση στην αιμοδοσία. Ήρθαν μάλιστα καλλιτέχνες και της χθεσινής βραδιάς για να δώσουν σήμερα αίμα. Όλη αυτή η συνολική ευαισθητοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Είμαστε ευχαριστημένοι! Μεταφέρω και την ικανοποίηση του υπεύθυνου της αιμοδοσίας!”

Ο υπεύθυνος της σημερινής αιμοδοσίας, παθολόγος Θεόφιλος Κουπίδης, συμπλήρωσε με ικανοποίηση:

“Είμαστε όχι λίγο, πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση των αιμοδοτών! Μακάρι να είχαμε συχνά τέτοιες πρωτοβουλίες σαν αυτήν, που βοηθούν πολλαπλά, όχι μόνο στα θέματα υγείας. Τέτοιες πρωτοβουλίες ενώνουν τον κόσμο.

Στο Νοσοκομείο μας στη Βέροια, επειδή κάναμε δυο – τρεις μεγάλες εξορμήσεις για αιμοδοσία στο Νεοχώρι Ημαθίας και στη Νικομήδεια, με επικεφαλής τη Διευθύντριά μας την κ. Μαγουλά, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση σε αντίθεση  με άλλα νοσοκομεία. Έχουμε, λοιπόν, τόσο αίμα, ώστε να βοηθάμε και άλλα νοσοκομεία.

Οι ανάγκες στα χειρουργεία γίνονται μεγαλύτερες τώρα, που άρχισαν να αντιμετωπίζονται και άλλα περιστατικά πέρα από τον κορωνοϊό. Γι’ αυτό και η σημερινή προσέλευση θεωρείται απόλυτα επιτυχής. Ευχαριστούμε και δημόσια όσους προσήλθαν  στην εθελοντική αιμοδοσία σήμερα!”

far

banner-article

Ροη ειδήσεων