Κόσμος Περιβάλλον

Ο Πολ Μπάρτον παίζει πιάνο σε ελέφαντες που σώθηκαν από την αιχμαλωσία (video)

————

Μπετόβεν, Σούμπερτ και Μότσαρτ βάλσαμο στα πιο ταλαιπωρημένα αυτιά που μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τον ήχο της ελευθερίας

Στην Ταϊλάνδη, ο Βρετανός μουσικός και καλλιτέχνης Πολ Μπάρτον παίζει στο πιάνο συνθέσεις κλασικής μουσικής σε ελέφαντες που πλέον δεν είναι αιχμάλωτοι του ανθρώπου, έχουν επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον τους.

Με φόντο πλούσια βλάστηση και ένα ποτάμι που δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για την ερμηνεία, ο πιανίστας παίζει συνθέσεις των Μπετόβεν, Σούμαν και Γκριγκ. Σε μια σειρά από βίντεο, ο Μπάρτον στο κλαβιέ «μιλά» στη Mongkol, έναν θηλυκό ελέφαντα που έχει βρει την ελευθερία της και απολαμβάνει τη μουσική κουνώντας τους χαυλιόδοντές της.

«Σχεδόν όλοι οι ελέφαντες αντιδρούν με ορατό τρόπο στη μουσική. Υπάρχει, αίφνης, μια κίνηση όταν αρχίζει η μουσική. Οι ελέφαντες είναι ελεύθεροι να κινηθούν γύρω από το πιάνο, δεν είναι αλυσοδεμένοι ή δεμένοι με άλλον τρόπο. Αν δεν τους αρέσει η μουσική, μπορούν να απομακρυνθούν» εξήγησε, μιλώντας στο Coconuts, o Μπάρτον.

«Κάποιοι, με τη δική τους θέληση έρχονται πολύ κοντά στο πιάνο. Μπορεί, ακόμη, να κρεμάσουν την προβοσκίδα τους πάνω στο πιάνο. Κάποιοι, την ώρα που ακούν βάζουν την προβοσκίδα τους μέσα στο στόμα τους, κάποιοι αρχίζουν να λικνίζονται στον ρυθμό της μουσικής.

Κάποιοι νεαροί ελέφαντες ενδέχεται να εκπλαγούν πολύ ακούγοντας μουσική και ξαφνικά ν’ αρχίσουν να τρέχουν με περιέργεια γύρω απ’ το πιάνο». Με πάνω από 1.200 βίντεο, το κανάλι στο YouTube του Πολ Μπάρτον είναι ιδιαίτερα δημοφιλές καθώς ο αριθμός των συνδρομητών σε αυτό έχει ανέλθει σε 528 χιλιάδες.

lifo.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας