Παιδεία Τοπικά

Η ΕΡΑ Ημαθίας σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην εκπαίδευση

Βέροια 19-8-2020

« Η κυβέρνηση, ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της   εκπαίδευσης, στα  αιτήματα των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας».

  • Εν μέσω πανδημίας κι ενώ όλοι οι ειδικοί μιλούσαν για το δεύτερο αναμενόμενο κύμα του covid-19, νομοθέτησε την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα από 22 στους 25, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας καταρχάς, αλλά και για κάθε παιδαγωγική και διδακτική διάσταση.

  • Ανακοίνωσε η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές), όταν τον προηγούμενο Μάιο και με λιγότερα κρούσματα η φοίτηση όλων των μαθητών γινόταν εκ περιτροπής.

  • Αφού πάγωσε τη δρομολογημένη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης με το Ν. 4547/2018, αφού τέλος Ιουνίου νομοθέτησε την παράταση της θητείας όλων των στελεχών εκπαίδευσης, ένα μήνα μετά παύει επιλεκτικά ΜΟΝΟ τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και νομοθετεί μία fast track διαδικασία, με στόχο τον άμεσο «διορισμό» των «δικών μας παιδιών», με μία  δοτή επιτροπή,  χωρίς τους αιρετούς και  χωρίς κανένα μετρήσιμο κριτήριο.

  • Παράδωσε την ιδιωτική εκπαίδευση στις ορέξεις των σχολαρχών, καταλύοντας κάθε ίχνος κρατικής εποπτείας κατά το σύνταγμα και το άρθρο 16, συνθλίβοντας όλα τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αφού τους υποτάσσει στο κοινό εργατικό δίκαιο της «μαύρης εργασίας» και των αθρόων απολύσεων, ώστε να εξυπηρετούνται τα ιδιοτελή συμφέροντα (βλ. Κολλέγιο Αθηνών)

  • Αδιαφορεί για 10.000 αναπληρωτές που για ένα παράβολο 3€, (που η μη «έγκαιρη» πληρωμή του προήλθε από κακή εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας) θα βρεθούν εκτός εκπαίδευσης και στην ανεργία, επιδεικνύοντας έτσι τη μέγιστη αναλγησία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

  • Ενώ συνεχίζει να υπογράφει αποσπάσεις μέσα στον Αύγουστο, π.χ. στο ΙΕΠ, Ομοσπονδιακούς προπονητές, κι εκκρεμούν οι αποσπάσεις εξωτερικού, δίνει εντολή μέσω εγκυκλίου για τη διενέργεια των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών με κλειστά τα σχολεία, με την οποία καταπατεί σειρά νομοθετημάτων και εργασιακών δικαιωμάτων. Στόχος,  να μην εμφανιστούν τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση και οι πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, . Εγκύκλιοπου κατήγγειλε τόσο η ΔΟΕ όσο και η ΟΛΜΕ και οι Διοικητικοί Υπάλληλοι. και προς τιμήν τους, 16 Διευθυντές Εκπαίδευσης, από τις μεγαλύτερες Διευθύνσεις της χώρας, επισημαίνοντας  τις αντινομίες της εγκυκλίου, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και στα προβλήματα που θα δημιουργήσουν οι «εικονικές» τοποθετήσεις στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

  • Εκδίδει νέα Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία πρόσληψης και τοποθέτησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καταργώντας τα κοινωνικά κριτήρια, τις αναπηρίες και τις περιπτώσεις βαριά πασχόντων, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια «κράτους δικαίου» και «κράτους πρόνοιας».

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς Π.Ε. Ν. Ημαθίας

banner-article

Ροη ειδήσεων