Βέροια Πολιτισμός

Και 2ο βιβλίο του Θόδωρου Πολυχρονιάδη στη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών

Για δεύτερη φορά η Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών «Ιωάννης Συκουτρής» συμπεριλαμβάνει στους τόμους της βιβλίο του γνωστού βεροιώτη γιατρού Θόδωρου Πολυχρονιάδη.

Το βιβλίο «79 άρθρα, 4 διηγήματα, σχόλια & ένα ποίημα» 2010, για το οποίο η Βιβλιοθήκη ευχαριστεί και συγχαίρει τον συγγραφέα του, είναι αφιερωμένο στη Βέροια, και είναι το τρίτο κατά σειρά συγγραφής βιβλίο του.

Η Βιβλιοθήκη έχει συμπεριλάβει με τον ίδιο τρόπο και το 4ο βιβλίο του «Αφιέρωμα στην Παλαιά Μητρόπολη Βεροίας», που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Στον πρόλογο του τρίτου αυτού βιβλίου ο Θόδωρος Πολυχρονιάδης γράφει:

[…] “Μου άρεσε να γράφω. Να ενδιαφέρομαι για την πόλη που γεννήθηκα και αγαπώ παράφορα, με όλες τις αδυναμίες που έχει κι όλα τα “βάρβαρα” βασανιστήρια, κατά την άποψή μου, που έχει υποστεί από τα θεσμοθετημένα όργανα και από ομάδες πολιτών.

Φιλοδοξίες και συμφέροντα ορισμένων ανθρώπων κυριολεκτικά την έχουν “πνίξει”. Μεγάλωσε και μεγαλώνει η πόλη μας, στριμωγμένη σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα. Κατ’ ευφημισμόν την ονομάζουν “Όμορφη Βέροια”. Σαν να θέλουν να ξορκίσουν και να γλυκάνουν το κακό που της έχουν κάνει. […]

Τόλμησα, παίρνοντας αφορμή απ΄αυτά που συνέβαιναν γύρω μου, ιδιαίτερα στον χώρο του Πολιτισμού, να δημοσιοποιήσω στις τοπικές εφημερίδες τις σκέψεις και τις προτάσεις μου, ελπίζοντας πως ανταποδίδω ένα μικρό μέρος απ’ αυτά που ο τόπος γενναιόδωρα μου πρόσφερε” […]

far

Σημείωση Φαρέτρας: Συνέντευξη του Θόδωρου Πολυχρονιάδη στη Φαρέτρα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

 

banner-article

Ροη ειδήσεων