Βέροια

Το Αρχοντικό Σαράφογλου και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Γνωστός ο θόρυβος που προκάλεσε η ανοιχτή επιστολή του πρώην Διευθυντή της ΚΕΠΑ Γιάννη Καμπούρη για την παραχώρηση του Αρχοντικού Σαράφογλου στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, με διατυπωμένη καθαρά  τη θέση του ότι ο χώρος πρέπει να στεγάσει το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης.

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας, η απορία του Παύλου Παυλίδη γιατί η παραχώρηση του Αρχοντικού δεν μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, και γιατί δεν υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση,  αντιμετωπίστηκε από τον  Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη με τη φράση «Η Εκτελεστική Επιτροπή εισηγείται και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει.»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Τσαχουρίδης προσέθεσε κι άλλα στοιχεία λέγοντας:

«Είπα παλιότερα στον κ. Μελιόπουλο, ο οποίος ρώτησε γιατί δεν παραχωρείται το Αρχοντικό Σαράφογλου στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, ότι γνωρίζουμε το πρόβλημα και εγώ και ο Δήμαρχος και ένα καιρώ θα το αντιμετωπίσουμε.

Αρχές Ιανουαρίου του 2020 ο Δήμαρχος εισηγήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή να παραχωρηθεί το Αρχοντικό στο Λύκειο. Έγινε συζήτηση. Και τότε είδαμε επιστολή και θέση του πρώην Διευθυντή της ΚΕΠΑ, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει τη θέση του, μετά μάλιστα από την προσφορά του γενικά. Η συκοφαντική δυσφήμηση όμως είναι άλλο πράγμα.

Όλοι κρίνουμε και κρινόμαστε. Οι πολίτες μάς κατέταξαν στη θέση που βρισκόμαστε. Ακούμε τη θέση των πολιτών αλλά εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις.»

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν φαίνεται πως η Εκτελεστική Επιτροπή εισηγήθηκε και το θέμα θα μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα αποφασιστεί η παραχώρηση απ’ αυτό σε μελλοντική συνεδρίαση.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας