Κόσμος

«Άρχισαν τα όργανα» στην Ευρώπη: Η Αυστρία απαγόρευσε την είσοδο τρένου από την Ιταλία λόγω κορονοϊού

Η Αυστρία αρνήθηκε την είσοδο σε τρένο που προερχόταν από την Ιταλία κατόπιν υποψιών ότι δύο επιβάτες έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19, σύμφωνα με την εφημερίδα Oe24, που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το βράδυ της Κυριακής το τρένο βρισκόταν σταματημένο στο Μπρένερ Πας (Brenner Pass), στο ιταλικό έδαφος. Δύο άτομα με πυρετό επιβαίνουν στην αμαξοστοιχία, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι έχουν προβληθεί από τον ιό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ταμπλόιντ εφημερίδας.

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την αυστριακή αστυνομία, το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία των σιδηροδρόμων OBB.

Και τρίτος νεκρός στην Ιταλία

Ο τρίτος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ιταλία είναι μια γυναίκα η οποία νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της βόρειας Ιταλίας, λόγω ογκολογικών προβλημάτων, και ήταν βεβαρημένη η κατάσταση της υγείας της.

Η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά εκ νέου αναλυτικά την όλη κατάσταση και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να λάβει τυχόν νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι για προληπτικούς λόγους πρόκειται να κλείσει ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου, Ντουόμο. Παράλληλα, από αύριο σταματούν και οι λειτουργίες στις καθολικές εκκλησίες της πόλης.

Σύμφωνα, δε, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, δε, ετοιμάζεται να υπογράψει απόφαση με την οποία αναστέλλονται οι διαγωνισμοί που είχαν προγραμματιστεί στην ιταλική πρωτεύουσα για πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποψηφίων.

Στο Μιλάνο, τέλος, θα μείνουν προσωρινά κλειστές ντίσκο και μαγαζιά στα οποία οι νέοι συνηθίζουν να συναντώνται για να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας