Βέροια Ρεπορτάζ

Αγιασμός και κοπή βασιλόπιτας του ΚΕΜΑΕΔ σε πολύ ζεστό κλίμα και με πολύ κόσμο

Με πολύ κόσμο, με παρούσες τις αρχές του τόπου και με  εκπροσώπους φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα για το ΚΕΜΑΕΔ ο αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Ο ρόλος που παίζει το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες στη Βέροια είναι γνωστός και στηρίζεται ποικιλοτρόπως όχι μόνο από τις αρχές του τόπου αλλά και από τον απλό κόσμο που αισθάνεται τη μεγάλη προσφορά του.

Έτσι ο εθελοντισμός βρίσκει στο ΚΕΜΑΕΔ μια από τις γονιμότερες εκφράσεις του.

Στον ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο του σπιτιού που φιλοξενεί τα παιδιά, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων τέλεσε τον Αγιασμό για την καινούρια χρονιά, κόβοντας στη συνέχεια τη βασιλόπιτα.

Παρόντες ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαδόπουλος, του Στρατηγού κ. Παντελίδης, ο Διευθυντής της Αστυνομίας Διονύσης Κούγκας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πυρινός, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής   Στάθης Κελεσίδης, ο Προϊστάμενος της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, η Πρόεδρος των Καρκινοπαθών Μαρίνα Ψωμιάδου και πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων   μετά τον αγιασμό είπε:

«Με χαρά, όπως πάντα, ανταποκρινόμαστε στις δικές σας προσκλήσεις, ευλογώντας το έργο σας, το οποίο είναι έργο Θεού.

Ένα έργο που είναι αφιερωμένο στα πλάσματα αυτά που ιδιαιτέρως αγαπούμε και φροντίζουμε, όπως ο καθένας μας μπορεί. Εύχομαι ο καινούριος χρόνος να είναι για όλους ευλογημένος, πολύκαρπος, γεμάτος υγεία.»

Ο Μητροπολίτης επέδωσε στην Πρόεδρο του Κέντρου, την κ. Μελίνα Δαμιανίδου και το έγγραφο το οποίο συνόδευε το Μετάλλιο, το οποίο της είχε επιδώσει τον περασμένο μήνα, προσφέροντας  σήμερα και το ποσό των 2.000 ευρώ για τις ανάγκες του Κέντρου.

Η Πρόεδρος κ. Μελίνα Δαμιανίδου ευχαρίστησε για την συνεχή παρουσία της Μητρόπολης στο έργο του Κέντρου, χωρίς να παραλείψει να ευχαριστήσει τις αρχές, τους φορείς της πόλης και τους εθελοντές για την τεράστια προσφορά τους στον αγώνα του ΚΕΜΑΕΔ.

«Για μένα το πιο σημαντικό είναι η αγάπη και η εκτίμηση με την οποία όλοι, μα όλοι, αγκαλιάζουν το έργο μας» κατέληξε.

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης είπε παίρνοντας το λόγο:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους όσοι εργάζονται εδώ στηρίζοντας το Κέντρο, γιατί πραγματικά επιτελούν ένα θεάρεστο έργο, καλύπτοντας παράλληλα ένα μεγάλο κενό της Πολιτείας, η οποία θα έπρεπε να είναι παρούσα σε πιο επιτελικό ρόλο.

Το κενό αυτό το καλύπτετε εσείς και ανάλογα κέντρα και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να ξανασυναντηθούμε εδώ ανταλλάσσοντας ευχές. Καλή χρονιά.»

Ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαδόπουλος δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της Αντιπεριφέρειας, ευχόμενος καλή χρονιά.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας εξέφρασε το θαυμασμό του για το έργο του Κέντρου και  δήλωσε  ότι  η Ελληνική Αστυνομία θα είναι πάντα αρωγός στο έργο αυτό.

Στη συνέχεια, και με παρόντα τα παιδιά του Κέντρου, ακολούθησε μικρή δεξίωση για τους καλεσμένους, με εκλεκτά κεράσματα, πολλά από τα οποία ετοίμασαν εθελόντριες του Κέντρου.

Μια εκδήλωση που ανέδιδε αξιοπρέπεια, ζεστασιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο, και ειδικά για την πιο αθώα μορφή του, το παιδί.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων