Η αστυνομία έκανε το Κουκάκι… Γκουαντάναμο - Βαριές καταγγελίες για πρωτοφανή βία κατά κατοίκων (Photos/Video)

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας μέσα σε λίγες ημέρες καταγγέλθηκε από κατοίκους στο Κουκάκι, επειδή τόλμησαν να ζητήσουν το στοιχειώδες από τους αστυνομικούς, δηλαδή άδεια εισαγγελέα για να περάσουν από το σπίτι τους προκειμένου να καταστείλουν γειτονική κατάληψη κτιρίου.

Όπως φαίνεται από στην φωτογραφία-ντοκουμέντο, οι ένοικοι ενός σπιτιού απλώς είχαν την... ατυχία να γειτνιάζουν με την κατάληψη κτιρίου την οποία ήθελαν να εκκενώσουν τα ΜΑΤ. Όπως καταγγέλουν, κτυπήθηκαν ανηλεώς και τους έδεσαν με χειροπέδες πισθάγκωνα στην ταράτσα του σπιτιού τους. Μάλιστα ένας από τους ακινητοποιημένους ανθρώπους, φαίνεται να είναι δεμένος στο πάτωμα και κουκουλωμένος στο κεφάλι θυμίζοντας εικόνα από το μακρινό... Γκουαντάναμο!

Κι όλα αυτά, μία ημέρα μετά τις χθεσινές δηλώσεις Χρυσοχοΐδη στη βουλή ότι σε συνεργασία το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Συνήγορο του Πολίτη, θα προβεί σε έλεγχο περιστατικών αστυνομικής βίας, αλλά και στις αναφορές του περί "μεμονωμένων περιπτώσεων" περιστατικών με άνδρες των ΜΑΤ που φέρονται βάναυσα κατά πολιτών, λέγοντας ότι δεν έχουν το δικαίωμα να ακυρώνουν το σώμα. «Εάν δεν αντέχουν την πίεση της στιγμής, αν δεν έχουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση, δεν κάνουν γι' αυτή τη δουλειά», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της συζύγου στον ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη:

«Ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού μου, συνέλαβαν και έδειραν τον άντρα και τον γιο μου και με απείλησαν ότι θα με πετάξουν από τη σκάλα, κι όλο αυτό επειδή ζητήσαμε παρουσία εισαγγελέα για να περάσουν από το σπίτι μας», λέει η γυναίκα που είδε τον άντρα και τον γιο της να χτυπιούνται από τα ΜΑΤ και τελικά να συλλαμβάνονται.

«Ήρθαν τα ΜΑΤ και ζήτησαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα» (!), η συγκλονιστική καταγγελία κατοίκου των Πετραλώνων για τις πράξεις της αστυνομίας σήμερα το πρωί κατά την επιχείρηση ΟΠΚΕ και ΜΑΤ για την εκκένωση διπλανού κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη.

Και προσθέτει:  «Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις ήθελαν να περάσουν από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα. Θέλαμε ένα χαρτί εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Δεν έχουμε σχέση με το διπλανό κτίριο. Στη συνέχεια ήρθε ο εισαγγελέας και έκανε έλεγχο στο σπίτι μας μήπως βρουν καταληψίες αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δαρμένους και ξυλοδαρμένους στην ΓΑΔΑ», προσθέτει η κάτοικος.

Το βίντεο από τον ΑΝΤ1 (με τον Κ. Παπαδάκη να σπεύδει να πει ότι η συγκλονιστική μαρτυρία της κατοίκου είναι «η μία πλευρά» και πρέπει να ακούσουμε και την άποψη της αστυνομίας...) Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ακινητοποιήσει στη ταράτσα του σπιτιού τους, τους γείτονες της κατάληψης!

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ακινητοποιήσει στη ταράτσα του σπιτιού τους, τους γείτονες της κατάληψης!

Τι λέει η αστυνομία

Αρκετές ώρες μετά τα νέα ανδραγαθήματα των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ, αστυνομικές πηγές προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σημειώνοντας ότι οι προσαγωγές έγιναν λόγω του ότι προβλήθηκε αντίσταση.

Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι, προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, λένε, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 37921 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

1 Comment

  1. the grey cat
    Δεκέμβριος 18, 19:42 Reply
    Χαρείτε κανονικότητα, νοικοκυραίοι μου, και περιμένετε τον γαλατά να σας χτυπήσει την πόρτα. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια