ΚΙΝΑΛ Ημαθίας: Απόρροια της τραγικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα η δεινή κατάσταση των αγροτών

Η δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες του νομού μας σαν απόρροια της τραγικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στον αγροτικό τομέα τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζεται με παλινωδίες και σήμερα από την νέα κυβέρνηση της Ν.Δ.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του καλοκαιριού μετά τις επισκέψεις των παραγόντων και βουλευτών της Ν.Δ. στους τόπους της καταστροφής, για άμεσες εκτιμήσεις, αποζημιώσεις, αλλά και στήριξη της καταρρέουσας παραγωγής οι αγρότες παραμένουν στο σκοτάδι, έρμαια των φημών που διαρρέουν τεχνητά, χωρίς καμία επίσημη πληροφόρηση έως σήμερα.

Αποδεικνύεται περίτρανα πως χωρίς εθνικό σχέδιο για τον τομέα της Γεωργίας, χωρίς επιμέρους στρατηγική για όλα τα προϊόντα και δη για το τοπικό μας ροδάκινο, οι αγρότες όπως πριν έτσι και τώρα, άλλοτε αφημένοι στην τύχη τους, εύκολη λεία του τυχοδιωκτισμού και της ασύδοτης αγοράς και άλλοτε αφημένοι στην δίνη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αμείβονται αφενός με τις εξευτελιστικές εμπορικές τιμές των τελευταίων χρόνων, και αποζημιώνονται αφετέρου με τα ψίχουλα των κατά περιόδους de minimis .

Ως κίνημα αλλαγής με το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ για τον αγροτικό τομέα προτείναμε και προτείνουμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό και στρατηγική για την ανάταξη της Ελληνικής Γεωργίας, για την αξιοποίηση της παραγωγής και την ανάπτυξη της Υπαίθρου.

Πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες των Ελλήνων αγροτών (και το αποδείξαμε στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ) και θεωρούμε πως μόνον έτσι με σχέδιο συντεταγμένες και όραμα, η ατμομηχανή που ονομάζεται πρωτογενής τομέας θα αποδώσει καρπούς για την Εθνική οικονομία, και δίκαιο εισόδημα στους αγρότες παραγωγούς.

Βέροια, 16 Δεκεμβρίου 2019

Γραμματεία Αγροτικού   ΚΙΝΑΛ Ημαθίας

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 27467 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια