Αθλητικά

Σέλι: Ένα διήμερο αθλητικό γεγονός στο βουνό με παράλληλες εκδηλώσεις στη Φύση

Περιγραφή-Φωτογραφίες:  Αλέξανδρος Γραμματικόπουλος

Στο άκουσμα της διοργάνωσης, στις 24 και 25 Αυγούστου (σαββατοκύριακο), του διήμερου ορεινού αγώνα με την επωνυμία: “ running 24,4 χλμ & Vertical race 1.250 μ”, από τον Ο.Κ.Α. ΒΙΚΕΛΑΣ και τους συνδιοργανωτές: την Επιτροπή διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, το τμήμα Αθλητισμού Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Βέροιας, το Εμπορικό Επιμελητήριο Βέροιας και τον Σύλλογο Δρομέων Βέροιας, μου ήρθαν στη μνήμη σκηνές από όμορφες στιγμές που βιώσαμε στο παρόμοιο διήμερο αγωνιστικό event της προηγούμενης χρονιάς.

Στα 1.410 μέτρα υψόμετρο, στο ορεινό χωριό Σέλι και στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού του Κέντρου, εκεί που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι αγώνες του 2019, είχαμε ζήσει, πέρσι, ένα διήμερο γεμάτο απο αγωνίσματα και από πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις- δραστηριότητες, που οι διοργανωτές φρόντισαν με εκπληκτική φαντασία, με τον σωστό προγραμματισμό και την πολύ καλή δουλειά, να πραγματοποιηθούν με μεγάλη επιτυχία (φωτ. 1, 2).

Τι να πρωτοθυμηθώ και από πού να αρχίσω;;!

«Ξεσκόνισα», λοιπόν, για λίγο τη μνήμη μου, «άνοιξα» το ψηφιακό μου άλμπουμ και «ξεφυλλίζοντάς» το επέλεξα μερικές, χαρακτηριστικές, φωτογραφίες που «αποτυπώνουν» κάποιες από τις όμορφες εκείνες στιγμές.   

Σκηνές από τον κατάλληλα διαμορφωμένο, από τους διοργανωτές, χώρο κατασκήνωσης των επισκεπτών, των συνοδών αθλητών, των φίλων και των συμμετεχόντων στις παράλληλες εκδηλώσεις (φωτ. , 3, 4).

Σκηνές από την προσπάθεια των διοργανωτών και των εθελοντών να κυλήσουν όλα όπως ακριβώς τα έχουν προγραμματιστεί. Και εκείνες με τους αθλητές και με τους επισκέπτες που χαλάρωναν στα γύρω καφέ-εστιατόρια (φωτ. 5, 6, 7, 8).

Σκηνές με τη βόλτα μας με τα καρεκλάκια του λιφτ, που λειτούργησαν το διήμερο (φωτ. από 9 μέχρι και 13).

Φανταστικές εικόνες από την δύση του ήλιου (φωτ. 14, 15).

Σκηνές από τον αγώνα ανωμάλου δρόμου των 5,5 χλμ., που συμμετείχαμε και εμείς (φωτ. από 16 έως και 21).  

Εικόνες από το αγώνισμα του «Vertical race» (φωτ. από 22 έως και 27).

Σκηνές από το βραδινό πάρτι (φωτ. 28, 29, 30).

Εικόνες από το κύριο αγώνισμα του διήμερου, του ορεινού δηλ. τρεξίματος με την ονομασία: “Seli mountain running 24,4 χλμ»  (φωτ. από 31 έως και 51).

Φωτογραφικό υλικό από τους παράλληλους αγώνες δρόμου: των 1.300 μέτρων (Δημοτικών) και  των 2.200 μέτρων (Γυμνασίων) δεν έχω, γιατί την ώρα που γίνονταν εγώ περπατούσα όλη τη διαδρομή των 2,5 χλμ, για να γνωρίσω τα σημεία που θα περνούσαν οι αγωνιζόμενοι αθλητές και για να έχω φωτογραφίες από το κύριο αγώνισμα του διημέρου.

Πρέπει να σημειώσω εδώ, ότι και φέτος οι διοργανωτές έχουν συμπεριλάβει τα ίδια αγωνίσματα για παιδιά Δημοτικών και μαθητές Γυμνασίων.

Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω και τους Συλλόγους, καθώς και τους Φορείς που θα υποστηρίξουν το πιο πάνω αθλητικό γεγονός: ΣΧΟ (Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών), Πολιτιστικός & Τουριστικός Όμιλος Σελίου, ΛΕΜΟΒ, ομάδα  Riverenduro,  Σύλλογος Μακροχωρίου “ΨΗΦΙΔΩΤΟ”Σύλλογος ΜΑΣ Καλλιθέας Βέροιας, Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμαριάς, καθώς και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι.

Πολλά μπράβο στους διοργανωτές και καλή επιτυχία σε όλους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας