Βέροια Πολιτισμός

Ένα παιχνίδι με “Νήματα και νΟήματα” στο “εκτός χάρτη”

Στην αυλή του «εκτός χάρτη» η Γκαλερί Παπατζίκου, στο πλαίσιο της λήξης της ατομικής έκθεσης της Έβελυν Wallner Παπαδοπούλου, οργάνωσε μια πρωτότυπη εκδήλωση με τίτλο «Νήματα και νΟήματα».

Παρούσα η εικαστικός από τις 6 το απόγευμα στην αυλή αποχαιρέτησε το κοινό μ’ έναν καινούργιο καταρράκτη από μαλλί που κατασκεύασε, κρεμώντας τον θεαματικά από ένα μπαλκόνι της γειτονιάς.

Για την καλλιτέχνιδα, όπως δήλωσε παλιότερα στα εγκαίνια της έκθεσής της, το μαλλί είναι πηγή ζωής και δημιουργίας και για την ίδια πηγή χαράς και λύτρωσης.

Καθώς άρχισε να βραδιάζει στη γειτονιά, που παλιά οι γυναίκες της ασχολούνταν με την επεξεργασία του μαλλιού, στο βάθος φάνηκαν οι δύο performer της εκδήλωσης, η χορογράφος και σκηνοθέτιδα Ναυσικά Στάθη και η εικαστικός Κατερίνα Αναστασίου, προσθέτοντας με την performance που παρουσίασαν τη δική τους χαρακτηριστική πινελιά.

Φιγούρες μαυροντυμένες, με εξαιρετική γλώσσα του σώματος να μιλά μέσα στη σιωπή, συνέδεσαν τη ροή του καταρράκτη, πηγή ζωής, με τη ροή των ανθρώπινων σχέσεων που κυλούν ακατάπαυστα, παίρνοντας διάφορες μορφές, θετικής ή αρνητικής έκφρασης.

Και με φόντο την παλιά γειτονιά και το ημίφως, το παρελθόν συνδέθηκε με το παρόν σε μια διαδραστική καλλιτεχνική κατάθεση.

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι Πλέξη-girls, τελειώνοντας φέτος το καλοκαίρι μια ακόμη χρονιά δημιουργικών συναντήσεων.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων