Βέροια Πολιτική

Εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στη Βέροια: “Να γίνουμε δύναμη ανατροπής” – Αποφάσεις Συνεδρίου & Πλαίσιο Ευρωεκλογών

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας διοργάνωσε στον Πολυχώρο «Ελιά» της Βέροιας εκδήλωση ενημέρωσης για το Συνέδριο του κόμματος και για το πλαίσιο των Ευρωεκλογών.

Με παλιά σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρόντα –  ανάμεσά τους και οι τρεις πρώην δήμαρχοι της Βέροιας, Ανδρέας Βλαζάκης, Γιάννης Χασιώτης και Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – η εκδήλωση άνοιξε με τον Γραμματέα της Ν.Ε. Κώστα Ασλάνογλου, ο οποίος προλογίζοντας έκανε τα πορτρέτα των δύο ομιλητών, τους οποίους χαρακτήρισε εξέχοντα πρόσωπα, της Εύας Μπούρα, γνωστής δημοσιογράφου με θητεία στη Δημόσια Τηλεόραση και υποψήφιας ευρωβουλευτού του κόμματος και του Κώστα  Μπαριώτα, γιατρού και βουλευτή Λάρισας.

Η Εύα Μπούρα, ξεκίνησε με τη φράση: «Οι εκλογές του Μαΐου είναι μια πρόκληση και ένα ιστορικό στοίχημα».

Δίνοντας η ομιλήτρια την κατάσταση στην Ευρώπη με τα πολλά  προβλήματα που τη διακρίνουν τελευταία, συνέδεσε την κατάσταση αυτή με την επίδραση που μοιραία έχει και στην ελληνική πραγματικότητα, χωρίς όμως να καταλήγει σε απαισιόδοξα συμπεράσματα.

Δίνοντας την επικρατούσα κατάσταση με σαφήνεια – εργασιακά προβλήματα, λαϊκισμός, εθνικισμός, μεταναστευτικό, καταστροφή κοινωνικού κράτους, ανισότητες – μίλησε για μια Ευρώπη που χρειάζεται να προστατέψει την πολιτιστική και την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, που θα λέει ναι στο όραμα, όχι όμως στον εθνικισμό.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει σκοτεινή Ήπειρος, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να προστατέψουν το κοινωνικό της πρόσωπο» πρόσθεσε.

Εξηγώντας γιατί το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με επίγνωση της ορθής επιλογής το σοσιαλιστικό μανιφέστο της Μαδρίτης, έδωσε πυλώνες του κοινωνικού συμβολαίου του, όπως την αλληλεγγύη, τη συνοχή, την ανάπτυξη για τους πολλούς, τη δίκαια φορολογία, την ελπίδα για τους νέους…

«Οι πολίτες πρέπει να πουν ένα μεγάλο όχι στις δεξιές πολιτικές. Η ψήφος είναι ένα προμήνυμα αλλαγών για μια καλύτερη κοινωνικά και δημοκρατικά Ευρώπη» κατέληξε.

Ο Κώστας Μπαριώτας, αφού μετέφερε το κλίμα που επικράτησε στο Συνέδριο του κόμματος, κλίμα συνοχής και αισιοδοξίας, πέρασε στην επίδραση που έχει η ευρωπαϊκή πολιτική στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως υπάρχουν δίκαια παράπονα, αλλά πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη, για να αλλάξει και η Ελλάδα.

Ανατρέχοντας στο ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας συνέκρινε τις μεγάλες προσωπικότητες του Τρικούπη και του Βενιζέλου με του Ανδρέα Παπανδρέου,  μιλώντας για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα που τη διαμόρφωσε μέσα σε μια 25ετία, δίνοντάς της κοινωνικό πρόσωπο.

Παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διεμβολίσει το χώρο του ΚΙΝΑΛ, το κόμμα το διακρίνει συνοχή, ισχυρίστηκε και οι αισιόδοξες προβλέψεις της Κυβέρνησης για εκλογική νίκη δεν ευσταθούν, γιατί δεν αρκούν οι συνεχείς παροχολογίες της.

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο και σ’ αυτές εμείς πηγαίνουμε ως οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Κεντροαριστεράς, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας» πρόσθεσε

«Έχουμε θέσεις για την ανάπτυξη, για την προσέλκυση επενδύσεων, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την Παιδεία, το Ασφαλιστικό, τη φορολογία, τη Δημόσια Διοίκηση, την ψηφιακή διακυβέρνηση.

Δε συζητάμε, όπως η Κυβέρνηση, για επιδόματα, αντίδωρα και ρουσφέτια. Είμαστε ευρωπαϊκή, σύγχρονη χώρα που χρειάζεται αλλαγές, ανθρώπους – εργαλεία – νοοτροπίες. Είμαστε το μόνο κόμμα νέων επεξεργασμένων ιδεών. Ζητάμε στήριξη στις αυτοδιοικητικές και στις ευρωεκλογές, ζητάμε στήριξη του Κινήματος. Είμαστε εδώ, για να γίνουμε δύναμη ανατροπής» κατέληξε.

Μετά των τέλος των ομιλιών ο Κώστας Ασλάνογλου ανακοίνωσε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια και σύντομα θα γίνει μεγάλη πολιτική εκδήλωση στη Βέροια, πιθανότατα με την Πρόεδρο. Μετά τις γιορτές αρχίζουν οι περιοδείες σ’ όλο το Νομό.

Η εκδήλωση έκλεισε με προβολή ντοκιμαντέρ για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

far

Φωτογραφίες: faretra.info    

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας