Νάουσα

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Δημοτικής Συμβούλου Νάουσας Σ. Αραμπατζή  από τον  “Κοινό Τόπο”

Η κ. Στεριανή Αραμπατζή, Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας, μας έστειλε την  επιστολή ανεξαρτητοποίησής  της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, από την παράταξη κοινός τόπος του κ. Κουτσογιάννη. Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

   Κύριε Πρόεδρε, με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να δηλώσω – καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Κοινό Τόπος» , με την οποία αναδείχτηκα σ’ αυτή δημοτική σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του έτους 2014 στη Δημοτική Ενότητα Νάουσας. Προσωπικά, στα πέντε χρόνια θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωϊκής Πόλεως Νάουσας, ποτέ δεν επεδίωξα έμμισθη θέση και αυτό ήταν γνωστό τόσο στο Δήμαρχο όσο και σε όλη την ομάδα του Κοινού Τόπου. Aυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι ο λόγος που δεν υποστηρίζω πλέον τον Κοινό Τόπο δεν είναι επειδή δυσαρεστήθηκα διότι δεν τοποθετήθηκα σε θέση αντιδημάρχου ή άλλη έμμισθη θέση.  Δεν είναι ούτε αυτός ο τρόπος σκέψης μου , ούτε το προσωπικό μου όραμα  για την ενασχόληση με τα κοινά της πόλης μας .Οι αιτίες είναι ουσιαστικότερες και βαθύτερες .

    Εμπιστεύτηκα  τον κ Κουτσογιάννη το 2014 και αυτός πρόδωσε την εμπιστοσύνη μου αλλά και πολλών μελών και φίλων του Κοινού Τόπου. Αρχικός μας στόχος ήταν να εργαστούμε για να βοηθήσουμε την Νάουσα να ξαναβρεί τον δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης. Αυτό όμως όχι μόνο  δεν έγινε αλλά βρεθήκαμε την επόμενη ημέρα κιόλας σε ένα <<έργο>> προσχεδιασμένο και προμελετημένο από τον κ Κουτσογιάννη και την στενή του παρέα, στην οποία παρέα αλλά και στον ίδιο δεν άρεζαν  διαφορετικές φωνές και απόψεις .

     Όλο αυτό το διάστημα έκανα υπομονή και επεδίωξα να δώσω χρόνο προκειμένου να δω αν αλλάξουν τα κακώς κείμενα μετά την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δυστυχώς όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά η στενή ηγετική ομάδα του Κοινού Τόπου λειτουργώντας ως ένα κλειστό διευθυντήριο με ασαφή τρόπο λήψης αποφάσεων παρέκκλινε της φιλοσοφίας και των αρχών μου. Έχω ήσυχη την συνείδηση μου γιατί πολλές φορές τόσο σε προσυνεδριάσεις όσο και κατ ιδίαν ενημέρωσα για την ανησυχία μου αλλά και για τις διαφωνίες μου τόσο τον Δήμαρχο όσο και τους συνεργάτες του.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας όπου τίποτα δεν μένει κρυφό και κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν παρά το μόνο που μπορεί είναι να του κλέψει την ελπίδα, η συνείδηση μου και το πολιτικό μου ήθος δεν μου επιτρέπουν να στηρίζω αποφάσεις οι οποίες έχουν στυγνή διαχειριστική αντίληψη, χωρίς αναπτυξιακό όραμα, χωρίς ουσιαστικές και αποφασιστικές λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα αυτού του ταλαιπωρημένου τόπου μας. Ο Κοινός Τόπος  παρέλαβε ένα δήμο χρεωμένο και αφήνει έναν δήμο υπερχρεωμένο χωρίς καινούργια έσοδα χωρίς ρεαλιστικό σχεδιασμό για πραγματική ανάπτυξη και ευημερία. Ούτε αρκεί ούτε πρέπει αυτό στη Νάουσα  .

Συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι απαξιώνονται, λοιδορούνται συστηματικά φανερά και παρασκηνιακά  και χωρίς λόγο και άποψη, καλούνται απλά ως διακοσμητικά στοιχεία, να επικυρώνουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις. Παράλληλα είναι φανερή η υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ενώ θα έπρεπε να αποτελεί χώρο διαλόγου και σύνθεσης απόψεων για τα μείζονος σημασίας ζητήματα της πόλης, στην πράξη λειτουργεί διεκπεραιωτικά, απαξιώνοντας την ασκούμενη κριτική, ακόμα και την καλοπροαίρετη, καθώς και την κατάθεση αξιόλογων προτάσεων από δημοτικούς συμβούλους και πολίτες.

Ήταν μεγάλη τιμή και για μένα η εντολή των συμπολιτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πόλης από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου, παρότι απουσίαζα αρκετά χρόνια από τον τόπο μου. Σέβομαι απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν. Ποτέ στη ζωή μου, στην επαγγελματική μου πορεία στην πόλη μας ως μικροβιολόγος, στην ακαδημαϊκή μου καριέρα, στην ενασχόληση μου με τα κοινά σε συλλόγους και ομάδες δεν υπήρξα μίζερη και μηδενίστρια, και οι όποιες παρεμβάσεις μου στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και το έργο που σχεδίασα και υλοποίησα σε όποια θέση βρέθηκα ήταν πάντα με γνώμονα το συμφέρον του δήμου μου και των συμπολιτών μου. Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να συγχαρώ και να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στους ευσυνείδητους υπαλλήλους του Δήμου με τους οποίους συνεργάστηκα , που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων, που προσπαθούν και που μπορούν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις διοίκησης και οργάνωσης, και τις γνώσεις τους, να βοηθήσουν το δήμο μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και πολλά μπράβο επίσης στους υπαλλήλους όλων των δομών μας για την προσφορά τους.

Κάνω σαφές ότι από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό της πόλης και τα συμφέροντα των δημοτών. Το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας … Σε αυτούς λογοδοτώ για να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια. Έτσι λοιπόν σήμερα δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη του «Κοινού Τόπου» , παραιτούμε επίσης από την θέση του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος. Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός  προς την πόλη και τους συνδημότες μου αλλά και ο ανθρώπινος κόπος και η αξιοπρέπεια.

Η ΔΗΛΟΥΣΑ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας