Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Έντονο χρώμα Αποκριάς βράδυ Τσικνοπέμπτης στην Πλατεία Ωρολογίου

Κόσμος πολύ στην Πλατεία Ωρολογίου το βράδυ της Τσικνοπέμπτης και οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ φαίνεται πως δημιούργησαν την ανάλογη ατμόσφαιρα, ώστε ο κόσμος να αφεθεί στην ξενοιασιά, έστω παροδική, των ημερών.

Το τραινάκι για τα μικρά παιδιά, το Carnival Express Train, και οι ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ του Teatro-Theama  έδωσαν τον τόνο της γιορτής, που ήταν το ζητούμενο για τους μικρούς, αλλά, γιατί όχι, και για τους μεγάλους.

Φατσούλες γεμάτες θαυμασμό στο τραινάκι, καθώς απολάμβαναν τους ξυλοπόδαρους να οργώνουν χαρωποί την Πλατεία, καπέλα αποκριάτικα και μάσκες, να σηματοδοτούν το αποκριάτικο χρώμα και να φοριούνται από μικρούς και μεγάλους, έσμιξαν με τραγούδι και χορό, προκαλώντας σ’ όλους μια έντονη διάθεση ευφορίας.

Πρώτο το Λαογραφικό Τμήμα της ΚΕΠΑ ξεκίνησε με πατινάδα από το κάτω μέρος της πόλης, για να τραγουδήσει στην Πλατεία τραγούδια των αποκριάτικων «φανών», γνωστά για την τολμηρή τους σκωπτικότητα, αλλά και να χορέψει με τον κόσμο σε μεγάλο χαρούμενο κύκλο.

Με πίσω τους το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο να αποτελεί φόντο επιβλητικό για τα «Μπρατίμια», λαϊκούς μουσικούς, που πήραν τη θέση τους πάνω στην εξέδρα, ο χορός και το τραγούδι συνεχίστηκαν, κάνοντας την πόλη να αντηχεί την παράδοση της Αποκριάς!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων