Νάουσα Σχόλια

Απόκριες αλά… Ο Τόνις Σφήνος και πάλι στην Ηρωική Πόλη της Νάουσας!

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας παρουσιάζει τον μοναδικό TONIS SFINOS και την πολυμελή μπάντα του (Tonis Sfinos & The Playmates) την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στην Πλατεία Καρατάσου της Νάουσας στην εναρκτήρια συναυλία των φετινών εκδηλώσεων «Νάουσα-Αποκριά 2019».

Ο showman Τόνις Σφήνος κάνει την έναρξη μ ’ένα κοκτέιλ ήχου και θεάματος, όπου το Σικάγο συναντά το Μουλέν Ρουζ, αφήνοντας γεύση από «Νονό» και παιδιά των λουλουδιών, στην Πλατεία της πόλης, όπου το όνομα του Καρατάσου υπενθυμίζει το ηρωικό της παρελθόν κι όπου οι «Μπούλες» θ’ ανεμίσουν με περηφάνια τα σπαθιά τους την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, με νταούλι και ζουρνά!

Και θα ‘λεγε κανείς γιατί όχι ή καλύτερα στο πνεύμα του Σφήνου why not; Τι πειράζει και λίγος Σφήνος, αφού τόσο πολύ αρέσει σήμερα, ιδιαίτερα στους νέους; Γιατί, βρε αδελφέ, τι το κακό έχει το μοντέρνο; Όλο τα ίδια και τα ίδια σ’ αυτήν την πόλη! Νέος αέρας, νέα οπτική!

Δεν θα πείραζε καθόλου, αν δεν συνδέονταν με την παράδοση της Νάουσας και τις Απόκριες της πόλης, που γι’ αυτήν δεν σηματοδοτούν ένα απλό παραδοσιακό τυπικό αλλά κυριολεκτικά μια τελετουργία!

Άλλωστε, η τηλεόραση μάς βομβαρδίζει τόσο πολύ με τέτοιου είδους θεάματα, ώστε όχι απλά πάθαμε ανοσία, αλλά τείνουν να περάσουν στο DNA μας!

Δεν είναι εκεί, λοιπόν, το θέμα. Μετά τον εθισμό των αλλεπάλληλων survivor, ο συμπαθής Τόνις Σφήνος φαντάζει απόλυτα ενταγμένος στα  ζητούμενα της εποχής, όπου το θέαμα έχει πάρει άλλες διαστάσεις, κι όπου ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει τουλάχιστον τη δική του υπογραφή, κατά τα λεγόμενα όσων τον είδαν.

Το θέμα είναι γιατί στη Νάουσα τη συγκεκριμένη στιγμή. Μήπως πάμε σ’ ένα άλλο κοκτέιλ, όπου σιγά-σιγά η παράδοση υποχωρεί και αφήνει τη θέση της στο καινούριο; Μήπως άρχισε να μας ενοχλεί πια η παράδοση; Μήπως ισχύει εδώ και χρόνια ο προφητικός στίχος του Γιάννη Μαρκόπουλου «όλα είναι πλαστικά και προπαντός αμερικάνικα»;

 far

Φωτογραφίες από τις “Μπούλες”: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας