Εργασία Τοπικά

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας: “Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους”

Το Σωματείο μας χρόνια τώρα, παλεύει για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δώσαμε μικρές και μεγάλες μάχες, κάναμε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το αυτονόητο, δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι αγώνες μας όλο αυτό το διάστημα και τοπικά και πανελλαδικά δεν πήγαν χαμένοι. Κάτω από αυτή την πίεση κερδήθηκαν κατά περίπτωση δικαιώματα (πχ άδεις κλπ), αυξήθηκαν οι μήνες εργασίας, συμβάσεις πήραν παράταση ή ανανεώθηκαν κ.α.. Όλα αυτά όμως είναι ημίμετρα, γιατί από τη μια για τους εργαζόμενους συμβασιούχους η επιστροφή στην ανεργία είναι μονόδρομος και από την άλλη οι υπηρεσίες συνεχίζουν να μην έχουν επαρκή προσωπικό για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Κάθε φορά που ήμασταν στους δρόμους εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων, ότι “ δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, γιατί το απαγορεύουν συγκεκριμένες παράγραφοι που περιλαμβάνονται στο άρθρο 103 του Συντάγματος”.

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ευκαιρία είναι λοιπόν, αφού τόσο πολύ νοιάζονται για τους συμβασιούχους, να προτείνουν την κατάργησή του.

Υιοθετούμε την πρόταση της Επιτροπής για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Η πρόταση, που θα κατατεθεί στη Βουλή σε όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής, έχει ως εξής: «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».

Το επόμενο διάστημα το σωματείο θα περιοδεύσει στους χώρους δουλειάς και θα προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών.

Φλεβάρης, 2019

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων