Γενικά Σχόλια

Νότες στο “Άσυλο των ποιητών”!

Αυθόρμητα κι αναπάντεχα, μια επίσκεψη στην έκθεση  του εικαστικού Αστέρη Γκέκα, στον Π. Παντελεήμονα, με τίτλο «Άσυλο των ποιητών», πήρε άλλη διάσταση καθώς το σχήμα, το χρώμα των έργων  και η τέχνη γενικότερα του Γκέκα, διανθίστηκαν με νότες!

Η νεαρή γιατρός Ελισάβετ Μάνου, επισκέπτρια της έκθεσης, πήρε στα χέρια το μαντολίνο της κι ο Αστέρης Γκέκας συμπλήρωσε την πρώτη ηχητική εικόνα με το ακορντεόν του.

Τρυφερή και ανεπιτήδευτη η φωνή της Ελισάβετ, έσμιξε την αύρα της νιότης της με την ωριμότητα της φωνής του Γκέκα μέσα στη μικρή  πέτρινη αυλή του εκθεσιακού χώρου, τριγυρισμένη από λουλούδια.

Ο Γκέκας και η νεαρή του επισκέπτρια έχουν κοινή την καταγωγή τους, είναι και οι δύο από το Λιτόχωρο, αλλά ακόμη πιο σημαντικό, συναντιούνται στα μονοπάτια της μουσικής τέχνης. Είναι αναμφίβολα και οι δυο λάτρεις της και την καλλιεργούν.

Η συνάντηση, που άφησε μέχρι και γεύση από «Ερωτόκριτο» να συνοδεύει την παρουσία των ποιητών στον εκθεσιακό χώρο, αποτέλεσε μια ιδιαίτερη πραγματικά νότα χθες στην έκθεση.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων