Σχόλια

Μια μικρή επίδοξη αρχαιολόγος στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών

Μεταξύ αυτών που  πήγαν σήμερα, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, για ξενάγηση στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών ήταν και η μικρή μαθήτρια της Τρίτης Δημοτικού από τη Θεσσαλονίκη, η Μαρία Θεοδώρου.

Η Μαρία έπεισε τους γονείς της να τη φέρουν στη Βεργίνα, κάνοντας «σκασιαρχείο» από το σχολείο, για να παρακολουθήσει τη σημερινή ξενάγηση από την αρχαιολόγο και διευθύντρια του Μουσείου των Αιγών Εύα Κοντογουλίδου.

Όταν τέλειωσε η ξενάγηση, η μικρή πλησίασε την αρχαιολόγο με την οποία εκείνη τη στιγμή συνομιλούσαμε και τη ρώτησε  τι προσόντα χρειάζονται για να γίνει κανείς αρχαιολόγος. Η απάντηση, πέρα από τη φράση «υπομονή και αγάπη γι αυτό που κάνεις»  ήταν αναλυτική και το παιδί  κυριολεκτικά  ρούφηξε  όλες τις πληροφορίες που του δόθηκαν.

Η πιο καθοριστική ερώτηση όμως που έκανε η μικρή, και μάλιστα με μια σχετική αγωνία, ήταν αν υπάρχει αντικείμενο έρευνας ανασκαφών και για μελλοντικούς αρχαιολόγους στην περιοχή της Βεργίνας ή αν οι ανασκαφές έχουν ολοκληρωθεί. Εδώ η απάντηση ικανοποίησε πλήρως τη μικρή και ένα χαμόγελο χαράς διαγράφτηκε στα χείλη της.

Η κ. Κοντογουλίδου τής είπε ότι μόνο σε ένα μικρό σχετικά μέρος έχουν γίνει ανασκαφές και ότι υπάρχουν χιλιάδες ακόμη τάφοι στην περιοχή, στους οποίους  δεν έφτασε η αρχαιολογική σκαπάνη.

Ο φακός της Φαρέτρας αποτύπωσε το  γεγονός.

Εμείς της ευχόμαστε όχι μόνο να πετύχει το στόχο της, να γίνει αρχαιολόγος, αλλά και να  σταθεί τυχερή, πιο τυχερή και από τον Μανώλη Ανδρόνικο!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

Σχετικά με την ξενάγηση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας