Γενικά

Ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές δημοτικού – Τραυματίστηκαν παιδιά και γονείς

Ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν περίπου 50 άτομα, μαθητές δημοτικού σχολείου, γονείς και δάσκαλοι από το Βαμβακόφυτο ανατράπηκε, σήμερα το πρωί στην επαρχιακή οδό Σερρών – Καβάλας. Ελαφρά τραυματισμένα είναι εννιά παιδιά και πέντε γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας, Καβάλας και Σερρών και ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Ποιο συγκεκριμένα ένα παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο Δράμας, επτά παιδιά και δυο ενήλικες στο νοσοκομείο Σερρών και ένα παιδί και τρεις ενήλικες στο νοσοκομείο Καβάλας. Ένα από τα παιδάκια είναι σε σοβαρότερη κατάσταση καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα λεωφορεία που μετέφεραν τους μαθητές που πήγαιναν ημερήσια εκδρομή στο Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη ήταν δυο. Το ένα προπορευόταν. Ο οδηγός του δεύτερου λεωφορείου, ανέφερε, σύμφωνα με τον διευθυντή εκπαίδευσης Σερρών, Ξενοφών Παπασταμόπουλο, ότι από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν νταλίκα που κινούνταν στη μέση του δρόμου. Προκειμένου να την αποφύγει οδήγησε το λεωφορείο αρκετά δεξιά στο δρόμο και αυτό ανετράπη.

 Αμέσως μετά το συμβάν η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες που βοήθησαν τους επιβάτες του λεωφορείου. Οι άντρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν ένα παιδί – αυτό που έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά καθώς τα περισσότερα κατάφεραν να βγουν με τη βοήθεια γονιών και δασκάλων από το λεωφορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός της νταλίκας επιτάχυνε και απομακρύνθηκε από το σημείο. Διέφυγε και αναζητείται.

Φωτογραφίες από το σημείο: 

tvxs.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων