Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Όταν οι κιθάρες συναντιούνται… 7η συνάντηση ορχηστρών και κιθαριστικών συνόλων στη Βέροια

Δήμητρα Σμυρνή

Όταν οι κιθάρες συναντιούνται, τότε το αποτέλεσμα γίνεται μια γιορτή χαράς, όπου έχει θέση η ακουστική απόλαυση, η ευγενής άμιλλα και η ανταλλαγή ιδεών.

Έτσι συνέβη χθες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας, όπου συναντήθηκαν για έβδομη φορά ορχήστρες και κιθαριστικά σύνολα από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Σιάτιστα, με χώρο φιλοξενίας τη Βέροια και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της συνάντησης το Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, τον Πέτρο Ρίστα.

Ο Πέτρος Ρίστας είπε προλογίζοντας: «Σας εύχομαι να απολαύσετε αυτήν τη συνάντηση του καλύτερου ίσως οργάνου στον κόσμο.»

Και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης πρόσθεσε: «Εκ μέρους του Δήμου Βέροιας και του ΔΣ σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας. Θα ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, τους δασκάλους, καθηγητές, διευθυντές ορχήστρας και όλους τους εμπλεκόμενους. Να καμαρώσετε τα παιδιά σας, γιατί το αξίζουν και να περάσετε καλά. Καλώς ήρθατε.»

Στη  μουσική συνέχεια της εκδήλωσης -την έναρξη της οποίας έκαναν οι δικοί μας VERIARTISTI, με το Βασίλη Βαλαβάνη- και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 120 άτομα, η κιθάρα βρέθηκε στην καλύτερή της ώρα, αφού προσέγγισε τα πιο  διαφορετικού ύφους κομμάτια –κλασικά, σύγχρονα, παραδοσιακά, ρεμπέτικα, και τα έδεσε όλα με έναν ελκυστικό για το αυτί τρόπο.

Στα χέρια μεγάλων και καταξιωμένων δασκάλων αλλά και μαθητών, μεγάλων και  μικρών, μαθητών που μόλις ξεκινούσαν, με την κιθάρα τους δυσανάλογη  σε σχέση με το σώμα τους, το όργανο λειτούργησε ως μια κατάθεση πάθους στη μουσική και ειδικά στην κιθαριστική της προσέγγιση.

Μετά από μια μουσική πολυχρωμία που κράτησε πάνω από τρεις ώρες η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τελευταίο σχήμα την ορχήστρα των ARTGUITARISTAS του Πέτρου Ρίστα, και  με επίδοση τίτλων συμμετοχής στους εκπροσώπους των μουσικών σχημάτων. Μια βραδιά λαμπερή, που έγινε πια θεσμός για την πόλη.

Συμμετείχαν οι:

ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΒΟΛΟΥ

GUITAR HEROES ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

GUITARISTON :ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

6TAR ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΥΛΟΚΙΘΑΡΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

FIRE PLAY : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΙΚΡΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

SOLARPEGE: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

VERIARTISTI: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

ARTGUITARISTAS: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας