Εκδηλώσεις Πολιτισμός Τοπικά

Ο Ηλίας Τσέχος στο Πλατύ Ημαθίας με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων “ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ” – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 21.3.2017

Ο Η λ ί α ς . Τ σ έ χ ο ς στο Π λ α τ ύ Ημαθίας

Με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων ”ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ”

Εαρινή Ισημερία – Παγκόσμια  Ημέρα Ποίησης – 21.3.2017- 7.30 μ.μ
Μαζεύω τις γιορτές Σαν άρματα Τραπεζομάντιλα

  Γέμισαν τα τελάρα Με Δευτέρες Κυριακές Κατόπιν εορτές ” η.τ
Τρίτη 21.3.2017 και 7.30 μ.μ , στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Πλατέος, οδός Ανοίξεως, ” ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ ”,  από το 2008,  οργανώνουν βραδιά προς τιμήν του ποιητή Ηλία Τσέχου, γιορτάζοντας την Εαρινή Ισημερία και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Συνεορτάζουν και αφηγούνται : Παύλος Παρασκευαϊδης, Σίμος Ανδρονίδης, Αθηνά Ξανθίδου, ο εκδότης της  ” Τύρφη ” Κωνσταντίνος Τέλιος, Ηλίας Τσέχος, ενώ ο μουσικός Σωκράτης Βότσκος μελοποιεί Ηλία Τσέχο.

Ο ποιητής ” οργώνει ” κι οργανώνει το ποιητικό πεδίο, σε μιας κοινωνίας που ” η ποίηση τουλάχιστον, βάλτος του μέλλοντος, δίχως κουνούπια ”. Τελετάρχης της βραδιάς ο Μάκης Φιλιππόπουλος.

Η βραδιά κλείνει με χορούς του Πόντου, από τους ” ΚΟΜΝΗΝΟΥΣ ” και θα ακολουθήσει μικρός χορός των παρευρισκομένων και κρασί ! Βιβλία του ποιητή θα υπάρχουν προς διάθεση.

Όλοι καλεσμένοι στην υποδοχή της άνοιξης, του ανθρώπου, καθώς η  ποίηση του Ηλία Τσέχου, του πάντα Πόντιου, γειωμένη, μετρά τις στιγμές του και μας προσκαλεί στο ταξίδι του, στο δικό μας ταξίδι, καταμετρώντας το αιώνιο δικαίου κάλεσμα!

Με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων ” ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ ”

Εαρινή Ισημερία – Παγκόσμια  Ημέρα Ποίησης – 21.3.2017- 7.30 μ.μ , Στην αίθουσα του Συλλόγου, οδός Ανοίξεως και επικοινωνίας: 6976052777 , 6989599763

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας