Πολιτισμός

Οι ημέρες ελεύθερης εισόδου σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας

Το Ανάκτορο της Βεργίνας

Η 5η Μαρτίου είναι η είναι η τελευταία Κυριακή της χειμερινής σεζόν Νοεμβρίου-Μαρτίου, ενώ η 6η Μαρτίου είναι Ημέρα Μνήμης  για τη Μελίνα Μερκούρη.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1945 του 2012)  όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας την ημέρα του θανάτου της Μελίνας Μέρκούρη, έφυγε στις 6 Μαρτίου του 1994,  τιμώντας τη μνήμη της,  θα είναι ανοιχτά με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Επίσης σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ, σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου θα είναι ανοιχτά με δωρεάν είσοδο. Θυμίζουμε ότι για την περίοδο Νοεμβρίου – Μαρτίου  κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό σ’ όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας.

Επόμενες μέρες που όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα έχουν ελεύθερη είσοδο θα είναι η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων) και η 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος).

Τέλος,  μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου όπου η είσοδος είναι ελέυθερη αλλά και ποιοι έχουν έχουν δικαίωμα για κάρτα ελεύθερης εισόδου, ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας