Εκδηλώσεις

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής, 25 ως 28 Αυγούστου

Ηχοχρώματα, χορός και παράδοση στην 10η Επέτειο

του «Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Μουσικής»,

στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης!

Το επετειακό “10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής“, του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας θα πραγματοποιηθεί από τις 25 ως τις 28 Αυγούστου 2016, στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης,  την ιστορική έδρα του Δήμου Χαλκηδόνος, μόλις 20 χλμ. δυτικά της Θεσσαλονίκης. 2007-2016, 10 Χρόνια μέσα στα οποία το Φεστιβάλ εδραιώθηκε, ισχυροποιήθηκε και καθιερώθηκε σαν θεσμός, φιλοξενώντας παραδοσιακούς χορούς και μουσική από 20 χώρες και περισσότερους από 1400 ξένους και Έλληνες, χορευτές και μουσικούς.

Πρόκειται για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων μοναδικού θεάματος, με μουσικοχορευτικές παραστάσεις από τα παραδοσιακά σύνολα που συμμετέχουν. Στο φετινό μας παραδοσιακό ταξίδι θα γνωρίσουμε την μυστηριώδη και μαγευτική πλευρά της Ανατολίτικής κουλτούρας από το γκρουπ του Μπαγκλαντές, θα έρθουμε σε επαφή με τα ηχοχρώματα της Λατινοαμερικάνικης παράδοσης από τη μουσική των Μαριάτσι από το Μεξικό, θα εντυπωσιαστούμε από τη δυναμικότητα και τον απόλυτο συγχρονισμό των Γεωργιανών μπαλέτων, θα απολαύσουμε τους Κορεάτικους χορούς με τα απαλά, σχεδόν σαν ιεροτελεστία βήματα, θα διασκεδάσουμε με τους ζωντανούς, ενεργητικούς χορούς από την Τουρκία και θα ταξιδέψουμε από άκρη σε άκρη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Κάθε βράδυ ο καταπράσινος, αύλειος χώρος του Δημοτικού σχολείου Γέφυρας, πλημυρίζει από χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών, αλλά και από μουσική, ιδιαίτερους ήχους, πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές και χαμογελαστούς χορευτές, οι οποίοι προσφέρουν στο κοινό μια γεύση της παράδοσης της πατρίδας τους. Πάνω στη σκηνή του 10ου Φεστιβάλ, εναλλάσσονται κάθε βράδυ οι φιλοξενούμενες και Ελληνικές ομάδες, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα τους, προβάλλοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, μακρινές κουλτούρες και ιδιαίτερες μουσικές, γιορτάζοντας έτσι όλοι μαζί το μεγαλείο της παράδοσης.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 19.30, οι χορευτές όλων των χωρών θα ξεχυθούν ένα πολύχρωμο ποτάμι στους κεντρικούς δρόμους της Γέφυρας παρελαύνοντας, δίνοντας ζωντάνια στο χωριό και προσκαλώντας τον κόσμο στην βραδινή τους παράσταση.

Ιδιαίτερα φέτος το Φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί με ιδιαίτερη προσοχή και χαρά από τα μέλη και την πρόεδρο του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέφυρας, στοχεύοντας να προσφέρουν κάθε χρόνο κάτι παραπάνω στο ήδη απαιτητικό κοινό της περιφέρειάς Δυτικής Θεσσαλονίκης και επιφυλάσσοντας του πολλές εκπλήξεις. Η αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Χαλκηδόνος, δείχνει ότι αγκαλιάζουν την μεγάλη αυτή γιορτή της Παράδοσης. Στο τέλος του επίσημου προγράμματος, κοινό και χορευτές γίνονται ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι, διασκεδάζοντας σε ένα αυθεντικό και κεφάτο γλέντι μέχρι το πρωί.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκινούν στις 20.30 κάθε βράδυ, είναι ελεύθερη για όλους, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλη την περιφέρεια δυτικής Θεσσαλονίκης να απολαύσει ένα σπάνιο θέαμα, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και χάρτης της περιοχής.

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής

Δημοτικό σχολείο, Γέφυρα Θεσσαλονίκης,

Είσοδος ελεύθερη

Έναρξη 20.30

#10iffdm #geffest

Festival Gefyra 70X100
 

πρόγραμμα 10ο Φεστιβάλ Γέφυρα

banner-article

Ροη ειδήσεων