Βέροια Ρεπορτάζ

Η βροχή πιο δυνατή από τον… “Πλούτο”, απόψε στη Βέροια

Δήμητρα Σμυρνή

Η παράσταση του αριστοφανικού «Πλούτου», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο και πλάι του τους Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη, ήταν η παράσταση που ο κόσμος περίμενε να δει στην πόλη, όχι μόνο για τις αναμενόμενες  ιδιαίτερες ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών, αλλά και γιατί είχε πληροφορηθεί πως έφερνε κάτι το καινούργιο. Και έτσι ήταν!

Η παράσταση, που ανέβαινε σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, γέμισε από νωρίς το θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» και ξεκίνησε ακριβώς στις 9.30.

Ήδη τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά δικαίωσαν τις προσδοκίες του κόσμου. Ήταν ολοφάνερο πως υπήρχε μια άλλη ματιά πάνω στον αριστοφανικό μύθο, μια ματιά που δεν ανακάτευε τον Αριστοφάνη με σύγχρονές ανόητες ατάκες, που σκοπό έχουν μόνο την παραγωγή γέλιου.

Ο διασκευασμένος Αριστοφάνης του Κιμούλη διακωμωδούσε το δικό μας σήμερα, σε μια άλλη διάσταση, τελείως πρωτότυπη και μ’ ένα δικό της ρυθμό, που γοήτευε από την πρώτη στιγμή, μαζί με τις ερμηνείες των τριών ηθοποιών, που είχαν ήδη δώσει μια πρόγευση του γνωστού ταλέντου τους.

 faretra.info-ploutos-vroxi

Κι ενώ ο Γιάννης Μπέζος με τη χαρακτηριστική φωνή του ξεκίνησε να τραγουδά, ξεκίνησε και η βροχή. Και δεν ήταν ένα ψιχάλισμα. Οι χοντρές στάλες συνοδεύονταν από απειλητικές αστραπές και προοιώνιζαν μεγάλη μπόρα. Κι όμως ο κόσμος δεν ήθελε να φύγει. Περίμενε.

Η παράσταση σταμάτησε. Ο κόσμος δεν έφευγε. Μετά από μια μικρή αναμονή, καθώς φάνηκε πως η βροχή σταματά, η παράσταση ξανάρχισε προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην εξέλιξή της και γέλιο αβίαστο. Όμως οι προσδοκίες μας διαψεύστηκαν. Τελικά η βροχή, που έγινε ασυγκράτητη, αποδείχτηκε πιο δυνατή από τον «Πλούτο» και τον σταμάτησε, τελεσίδικα αυτήν τη φορά, αν και ο πλούτος δείχνει ακατανίκητος!

Εκείνο που ήταν εντυπωσιακό δεν ήταν η απογοήτευση που κόσμου, που έχασε τα χρήματα του εισιτηρίου, που δεν ήταν μικρό – μόλις πριν λίγο μάθαμε ότι θα επιστραφούν- αλλά η απογοήτευσή του που έχασε την παράσταση! Η φράση «τι κρίμα, και φαινόταν εξαιρετική παράσταση» επαναλαμβάνονταν απ’ όλους και ίσχυε για όλους μας. Πραγματικά, κρίμα! Η φύση ήταν πολύ άδικη απέναντί μας απόψε!

Φωτογραφίες: faretra.info

 faretra.info-ploutos-vroxi faretra.info-ploutos-vroxi faretra.info-ploutos-vroxi faretra.info-ploutos-vroxi faretra.info-ploutos-vroxi faretra.info-ploutos-vroxi faretra.info-ploutos-vroxi faretra.info-ploutos-vroxi

banner-article

Ροη ειδήσεων