Αθλητικά Τοπικά

6 χρυσά και 13 μετάλλια ο ΠΗΓΑΣΟΣ Ημαθίας στους διεθνείς αγώνες “ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ”

Για ακόμη μια χρονιά η σημαντικότερη διοργάνωση στα Βαλκάνια, σε αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικικών κατηγοριών, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και χάρισε πολύ σημαντικές επιδόσεις. Η διοργάνωση «ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» γίνεται κάθε χρόνο τον Μάιο στην ανοιχτή πισίνα του Εθνικού κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης. Φέτος για πρώτη φορά οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή τους εκεί. Η έγκαιρη πρόγνωση του καιρού, έδωσε τον χρόνο στους ανθρώπους της Περιφερειακής επιτροπής κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας να προετοιμάσουν κατάλληλα το ποσειδώνιο κολυμβητήριο, ώστε οι 990 αθλητές και οι συνοδοί τους από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια να μπορέσουν να απολαύσουν μια πολύ καλή διοργάνωση.

Η Ομάδα του Πήγασου Ημαθίας εκπροσώπησε επάξια την κολύμβηση της Ημαθίας με 17 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι σε 40 συμμετοχές κατάφεραν να καταρρίψουν 28 ατομικά ρεκόρ και να κατακτήσουν 6 χρυσά και 7 ασημένια μετάλλια. Αίσθηση προκάλεσε η εξαιρετική εμφάνιση του αθλητή του Πήγασου Ημαθίας Πασίδη Χαράλαμπου, ο οποίος στο αγώνισμα 50 μέτρα ύπτιο 11 ετών με χρόνο 00:33.02 έκανε την καλύτερη Πανελλήνια επίδοση όλων των εποχών!!!

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι μεγάλες διοργανώσεις και η συμμετοχή ομάδων από διαφορετικές περιοχές και χώρες, δίνουν την δυνατότητα στους αθλητές να βελτιώσουν το επίπεδο των επιδόσεών τους, αφού βέβαια έχουν δουλέψει συστηματικά στην προπόνηση.

Στους αγώνες συμμετείχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες:

12 ετών: Μπόγκοτς Ελένη-Μιχαέλα, Τριγώνη Χριστίνα, Αντωνιάδης Βασίλειος, Αποστολίδης Γεώργιος, Ζέζιος Γεώργιος, Τσανακτσίδης Άγγελος.

11 ετών: Παπαδοπούλου Σταυρούλα Μαρία, Θυμιόπουλος Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Λαζαρίδης Φίλιππος-Τηλέμαχος, Μπρούσας Αλέξανδρος, Πασίδης Χαράλαμπος.

10 ετών: Αντωνιάδου Ελένη, Μπαϊαρακτάρη Στέλλα, Κωνσταντινίδου Βαλεντίνη, Οικονομίδης Νικόλαος, Παναγιωτίδης Γεώργιος.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων