Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας χαιρετίζει τον αγώνα των τευτλοπαραγωγών...

image1Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας χαιρετίζει τον αγώνα των τευτλοπαραγωγών που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και στο εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ διεκδικώντας να πληρωθούν για την περσινή σοδειά που παρέδωσαν, τη συνδεδεμένη ενίσχυση και τα ποσά που τους οφείλονται μέσω κοινοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης από το 2013.

Αγωνίζονται για την παραμονή στα χωράφια τους, τη διατήρηση – εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των εργοστασίων ζάχαρης προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών, των εργαζομένων, για την κάλυψη των αναγκών του λαού σε εγχώρια ζάχαρη.

Οι συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους, για τους αγρότες που εγκαταλείψουν τα χωράφια τους και τους καταναλωτές που θα πληρώνουν πιο ακριβά εισαγόμενη ζάχαρη.

Το ΕΚΝ καλεί τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και τους αγρότες να εντείνουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους ενάντια στην ΕΕ και την κυβέρνηση, που δίνουν νέα προνόμια σε ιδιώτες επενδυτές, ντόπιους και ξένους, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους μαζί με τους αγρότες, συντονισμένα και οργανωμένα, να δώσουν αποφασιστική μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που οδηγεί σε κλείσιμο την ΕΒΖ, τη βαριά φορολογία, το νόμο – λαιμητόμο για την ασφάλιση κλπ, τσακίζει φτωχούς αγρότες, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους, μας οδηγεί στην ουρά των ανέργων.

Μπροστά μας έχουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού στη 48ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Νάουσα, 6/4/2016

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 27463 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια