Βέροια Πολιτισμός

Το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στη Βέροια

 

ΜΙΟΥΝ, Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ (ΜΕΤΑΓΛ.)
(Προβολές μόνο για Σαββατοκύριακο)

ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

Σκηνοθεσία: ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
Σενάριο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ

Ηθοποιοί: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΞΕΚΟΥΚΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΧΑΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΕΙΛΑ ΦΑΜΕΛΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΟΥΦΑΚΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΖΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΕΡΑΚΗΣ, ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΟΥΚΙΔΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΞΑΝΘΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΖΕΛΕΠΗΣ, ΡΕΓΓΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΟΥ.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη η ταινία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.
Trailer: https://youtu.be/irTzRjD0nXE


ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ – BY THE SEA (ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ – ΜΠΡΑΝΤ ΜΠΙΤ)

Ηθοποιοί: ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ, ΝΙΛΣ ΑΡΕΣΤΡΟΥΠ, ΜΕΛΒΙΛ ΠΟΥΠΟ, ΜΕΛΑΝΙ ΛΟΡΑΝ, ΜΠΡΑΝΤ ΜΠΙΤ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Στο τρίτο σκηνοθετικό της εγχείρημα, η Αντζελίνα Τζολί Πιτ υποδύεται μια πρώην χορεύτρια, τη Βανέσα, και στο ρόλο του κινηματογραφικού συζύγου της, Ρόλαντ, ενός Αμερικανού συγγραφέα, βρίσκουμε το έτερόν της ήμισυ, Μπραντ Πιτ. Απόμακροι συναισθηματικά και αποξενωμένοι ως ζευγάρι, οι δυο τους θα βρεθούν σε μια ήσυχη παραλιακή πόλη της Γαλλίας, όπου θα γνωρίσουν μερικούς από τους κατοίκους της και θα κληθούν να αναμετρηθούν με τα μυστικά τους και να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της σχέσης τους και την κοινή τους πορεία. Κι όλα αυτά… ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
Η δεύτερη, πολυαναμενόμενη, κινηματογραφική συνάντηση του «χρυσού» ζευγαριού του Χόλιγουντ, λαμβάνει χώρα δέκα χρόνια μετά την επιτυχημένη ταινία Mr & Ms Smith, που τους ένωσε εις σάρκα μίαν, τοποθετείται στη δεκαετία του ‘70 και έχει θέμα τις δυσκολίες του έγγαμου βίου.

Η ταινία, τόσο ως προς τη φόρμα όσο και ως προς τον τρόπο διαχείρισης του θέματος, συνιστά φόρο τιμής στο Ευρωπαϊκό σινεμά και στο θέατρο του ’60 και του ’70, με τη συμπυκνωμένη, λιτή αφήγηση, τον περιορισμένο διάλογο και την έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ στην σελίδας μας στο Facebook: http://www.facebook.com/cinestarveria
Facebook Official page: http://www.facebook.com/cinestarveria
facebook Group: CINE STAR VERIA

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας