Αθλητικά Βέροια

4ος Φιλίππειος Δρόμος – “Καλούμε τους πολίτες της Βέροιας ν’ ανταποκριθούν σαν θεατές και σαν αγωνιστές”

faretra.info

Δήμητρα Σμυρνή

Ο 4ος Φιλίππειος Δρόμος που θα διεξαχθεί στη Βέροια, από τη Βεργίνα μέχρι την Πλατεία Δημαρχείου, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, αναμένεται με τους καλύτερους οιωνούς ως προς τη διεξαγωγή του, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι αρμόδιοι φορείς, Δήμος Βέροιας, ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας και «Σύλλογος Δρομέων Βέροιας».

Ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης,  μίλησε για την αισιοδοξία με την οποία βλέπει τον αγώνα, ο οποίος, όπως είπε, θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία, αφού οι συμμετοχές είναι ακόμη περισσότερες από τις προηγούμενες χρονιές. «Τι πιο ευχάριστο για ένα Δήμαρχο από το να βλέπει ότι κάτι που οργανώνεται προχωρά μπροστά; Είμαστε εδώ, για να το υποστηρίξουμε» είπε.

Ο Πρόεδρος της ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς, χαρακτήρισε κορυφαία αθλητική εκδήλωση τον 4ο Φιλίππειο Δρόμο, γιατί συμμετέχει κόσμος και από άλλες πόλεις. « Η οργάνωση του Δρόμου ξεκίνησε έχοντας πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα και φιλανθρωπικό , τον οποίο θα διατηρήσει και φέτος» είπε.

Ο Γιάννης Καραγιάννης, εκπροσωπώντας το «Σύλλογο Δρομέων Βέροιας», έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, για να τονίσει την αύξηση του ενδιαφέροντος που προκαλεί ο Φιλίππειος Δρόμος, αλλά και την αύξηση των συμμετοχών.

Συγκεκριμένα είπε:
Το 2012 συμμετέχουν 412 δρομείς και 60 από Βέροια

Το 2013                          560                      80

Το 2014                          750                      128

Σήμερα δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 1000 άτομα.

«Πιστεύουμε ότι θα τερματίσουν σίγουρα πάνω από 800. Είμαστε ανάμεσα στους ελάχιστους που διοργανώνουν αγώνες στην Ελλάδα.

Βέβαια, πίσω απ’ αυτό το απλό γεγονός υπάρχουν πάνω από 140 εθελοντές, που δίνουν πάντα το «παρών». Να ευχαριστήσω τους υποστηρικτές μας, την Τροχαία, αλλά και τους χορηγούς μας. Καλούμε τους πολίτες της Βέροιας ν’ ανταποκριθούν και σαν θεατές και σαν αγωνιστές.»

 faretra.info

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου και οι Βασίλης Τσιάρας και Νίκος Κελεπούρης από το « Σύλλογο Δρομέων Βέροιας» και ο Ρωμύλος Αλεξανδρίδης από την ΚΑΠΑ.

Ο γυμναστής Νίκος Κελεπούρης πρόσθεσε επεξηγηματικά:

«Θα θέλαμε να κάνουμε τον αγώνα μέσα στην πόλη, αλλά θα υπήρχε πρόβλημα με την κυκλοφορία. Στις 10.30 θα ξεκινήσουν από τη Βεργίνα οι μεγάλοι και την ίδια ώρα οι μικροί συμμετέχοντες, τα παιδιά, σε αγώνα 1000 μέτρων, με αφετηρία το carefure Μαρινόπουλος επί της Πιερίων.

Έχουμε ως τώρα συμμετοχή 100 παιδιών, αλλά προσδοκούμε μεγαλύτερη, μιας και πολλές συμμετοχές δηλώνονται την τελευταία στιγμή.

Και κάτι ακόμη. Στην Πλατεία της Ελιάς θα υπάρχουν τυμπανιστές, οι οποίοι θα ενισχύσουν ψυχολογικά τους δρομείς και θα προσδώσουν ατμόσφαιρα στο γεγονός.»

Σίγουρα, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

10520683_907621479249036_407225119071807510_n

(Μεγάλη η επιτυχία του 4ου Φιλίππειου Δρόμου σήμερα, 13/12/’15,στη Βέροια – Photo)

banner-article

Ροη ειδήσεων