Βέροια

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας καλεί σε συγκέντρωση κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά των αντιασφαλιστικών -αντισυνταξιουχικών μέτρων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
ΩΡΑ 5:30 μ.μ.- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νέο πακέτο με τα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Αυτή είναι η απαίτηση της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και των συντάξεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον Καιάδα.

Τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας, θα αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας ό,τι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το.

Η ενοποίηση των Ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική οικονομική κατάστασή τους.

Στο χώρο της Υγείας η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις, ο δημόσιος τομέας που απέμεινε διαλύεται, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν, το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό ελαχιστοποιείται, οι υπόλοιπες δομές παροχής υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής περίθαλψης εγκαταλείπονται, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς, τα βάρη φορτώνονται όλο και περισσότερο στους ασφαλισμένους, ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο ακονίζει τα νύχια του για να κερδοσκοπήσει από τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού και υγειονομικού συστήματος.

Η φορολογία μας έχει τσακίσει, είτε έχουμε είτε όχι οικονομικές δυνατότητες, οι τράπεζες, το κράτος και οι επενδυτικοί γύπες θα μας αρπάξουν τα σπίτια.

Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

Εδώ και τώρα αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. Με ένα ενιαίο μέτωπο, σε κοινό αγώνα εμείς και τα παιδιά μας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νεολαίοι.

Είμαστε σε δράση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου με αντιασφαλιστικά – αντισυνταξιοδοτικά μέτρα στη Βουλή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για μείωση των συντάξεων.

• Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, δώρων και επιδομάτων αδείας.

• Κάτω τα χέρια από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

• Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί-αντιασφαλιστικοί και φορομπηχτικοί νόμοι.

• Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
ΩΡΑ 5:30 μ.μ.- ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας