Παιδεία Τοπικά

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: 12 Νοέμβρη απεργούμε!

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
12 Νοέμβρη απεργούμε! Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Καθολική και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές. Ορια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.

Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.

Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI).

Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ “στην ώρα τους”. Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής “τζόγο”.

Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.

Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων. Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!

Τέρμα πια στη φοροληστεία!

Κάτω οι φόροι, σημερινοί και προηγούμενοι! Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Οχι στις ομαδικές απολύσεις!Οχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!

Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.

Κεφάλαιο – ΕΕ – κυβέρνηση προχωρούν σ’ ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Η Κοινωνική Ασφάλιση μάς αφορά όλους!

Την κοινωνική ασφάλιση την έχουμε χρυσοπληρώσει με ιδρώτα, κόπο και αίμα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές! Δε μας τα χάρισε κανείς!

Κανένας να μην παρασυρθεί από τα ψέματα της βρώμικης κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι δήθεν τα μέτρα θα αποδώσουν “δικαιοσύνη και ισότητα”.

Κανένας να μην ξεγελαστεί από την επιχείρηση διαχωρισμού των εργαζομένων!

Δυναμώνουμε την ενότητά μας, τα σωματεία μας, συσπειρωνόμαστε με το ΠΑΜΕ, χτίζουμε την κοινωνική συμμαχία για ρήξη και ανατροπή με την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων! Για ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού, όχι των λίγων!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΠΑΜΕ: ΒΕΡΟΙΑ ΠΛ. ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 12/11 ΩΡΑ 9:30πμ

ΝΑΟΥΣΑ: Συγκέντρωση Εργατικού Κέντρου 10.30πμ στην πλατεία

pame-ekpaideytikon-3

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας